Haber / Karadeniz’in suyu yine ısındı!
19:03 6 July 2014

Ukrayna yüzünden bozulan ilişkileri “Soğuk Savaş” yıllarını aratmayan Rusya ile NATO arasında karşılıklı manevralara bir yenisi eklendi.

NATO’nun uzun süre önce planlayıp ilan ettiği BREEZE-2014 askeri tatbilatı Bulgaristan sahillerinde başladığı günün akşamı, Rusya da Karadeniz donanmasını yine tatbikat için deniz açtı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 20 savaş gemisi ve 20’den fazla savaş uçağı ile helikopterin katılımıyla Karadeniz filosunun tatbikat başlattığını duyurdu.Kıyıdaki roket güçlerinin de tatbikata katılacakları açıklandı.

Bakanlık, tatbikatın “tüm Karadeniz’i kapsadığını” bildirdi. Tatbikatın, düşman savaş gemilerinin imhası eğitimini kapsadığı da vurgulandı. İlk gün Moskit ve Malahit füzeleriyle hedeflere “tam isabet sağlandığı” belirtildi. Su-24 uçakları da hedefleri havadan vurdu. Bu tatbikatın, NATO tatbikatının başladığı gün start vermesi dikkat çekti.

NATO’nun BREEZE-2014 tatbikatı, ABD, Yunanistan, Romanya ve Türkiye’den savaş gemilerinin katılımıyla Bulgaristan’da 4 temmuzda başladı. Tatbikat 13 temmuza kadar devam edecek. NATO, İtalya donanmasına ait F583 borda numaralı Aviere ve 5561 borda numaralı Rimini, İngiltere donanmasına ait 37 borda numaralı Chiddingfold ve Türk donanmasına ait M270 borda numaralı Akçay isimli gemilerinin dün Bulgaristan’ın Burgaz limanına ulaştığı belirtildi.

www.turkrus.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar