Haber / Nalçik’te Gazeteci Cinayeti
0:30 11 December 2012

Kabardey-Balkar Devlet Televizyonu progmacılarından Kazbek Gekkiyev,Nalçik Kirova caddesinde silahlı saldırı sonucu ölüdürüldü.  Yanına yaklaşan iki kişi ile bir süre konuştuğu belirtilen Gekkiyev daha sonra konuştuğu kişilerden birinin Makarov marka silahından çıkan mermiler sonucunda hayatını kaybetti. Saldırganlar olaydan sonra  gedikleri araçla olay yerinden uzaklaşarak izlerini kaybettirdiler. Gekkiyev Kabardey-Balkar devlet televizyonunda Rusça ve Balkarca programları sunuyordu.

Gakkiyev’in öldürülmesi Rusya’da da gündeme oturdu ve gazeteci cinayetlerini tekrar gündeme getirdi. Devlet Başkanı Vladimir Putin Kabardey Balkar’lı gazetecinin katillerinin en kısa zamanda bulunacağini söyledi. Kabardey-Balkar Başkanı Arsen Konokov ise Gakkiyev’e yapılan saldırıyı kınayarak Gekkiyev’in onurlu ve saygın bir gazeteci olduğunu belirtti.

Devlet yetkilileri olayın direnişçiler tarafından gerçekleştirildiğini dillendirirken gazetecinin arkadaşları böyle bir saldırıya anlam veremiyor. Çalışma arkadaşları Gakkiyev’in bölgedeki çatışmalar ile ilgili haberler yapmadığını belirtiyor.

Rusya’da son 20 yılda 300’e yakın gazeteci hayatını kaybetti. Uzmanlar özellikle Kafkasya bölgesindeki gazetecilerin çalışma şartlarının oldukça zor olduğunu belirtiyor.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar