Haber / Erdoğan’ın Köşk adaylığı manşetlere nasıl yansıdı
13:22 2 July 2014

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Türkiye gazetelerinin çoğu da Erdoğan’ın adaylığına, törene ve Erdoğan’ın logosuna yer verdi.

Akşam: Güzel Yolculuk

Ve AK Parti cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Başbakan Erdoğan 311 milletvekilinin tümünün imzasıyla Çankaya’ya aday gösterildi. Ankara’da, 4 bin kişinin katıldığı görkemli törende kürsüye çıkan Erdoğan “Güzel bir yolculuğa hazırlanıyoruz. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği başbakan Türkiye’yi uçuracaktır” dedi.

Hürriyet: Gayem 77 milyona hizmet

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Erdoğan: “Partinin değil, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağım.”

Zaman: Köşk Yarışı Başladı

İlk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı adayları büyük ölçüde belli oldu. Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan da adaylığını dün törenle açıkladı. Erdoğan’ın seçim sürecinde istifa etmeyip Başbakanlık imkanlarını kullanacak olması CHP ve HDP’nin tepkisini çekti.

Sabah: Cumhurun Başkanı

Erdoğan: Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olacak. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı Türkiye’yi uçuracak. 10 Ağustos Yeni Türkiye yolunda önemli dönüm noktası olacak.

Cumhuriyet: Şaibeleriyle Aday

“Sıfırlama” ustası, Gezi, Uludere, Reyhanlı, Lice, Soma katliamlarının üzerini örten, yasadışı delillerle binlerce insanın cezaevinde çürümesine göz yuman, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yargıya müdahalelerle kapatan, ülkede baskıcı bir rejim inşa eden ve dış politikayı sıfırlayan Başbakan Erdoğan resmen cumhurbaşkanlığına aday oldu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını gövde gösterisi ile açıklayan Erdoğan seçilirse anayasanın emrettiği gibi “tarafsız” davranmayacağının işaretini verdi. “Partimizle, hükümetimizle birlikte hareket edeceğiz” diyen Erdoğan, adını anmadığı Gül’ün de aralarında yer aldığı 11 cumhurbaşkanı için “kara, vesayet dönemi” nitelemesi yaptı.

Taraf: Piyasalardan Erdoğan’a Tepki

Erdoğan’ın Köşk adaylığını açıklamasıyla birlikte düşüşe geçen BIST, dünyada borsalar yükselirken yüzde 1.76 değer kaybetti.

BirGün: Yalanlarla Köşke

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan dualarla başladığı konuşmasını Fatiha ile bitirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yalanlarıyla Çankaya’ya aday olduğunu ve skandalları sıraladı.

Sözcü: Bize Ters

Erdoğan Çankaya adaylığı açıkladı… Nefret vaazı verdi… Halkı kucaklayamadı.

Aydınlık: Türkiye Bunlara Mahkum Değil

Tarihi gün geldi çattı. Ekmeleddin ve Demirtaş’tan sonra Erdoğan da adaylığını ilan etti. Kamuoyu ise Cumhuriyet’in Çankaya’sı için 20 vekilin Tarhan’ı aday göstermesini bekliyor.

Özgür Gündem: Ters Köşe Adayı

Başbakan Erdoğan kendisini AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı. Daha önce “Herkes ters köşe olacak” diyen Erdoğan’ın adaylığı malumun ilamı anlamına gelirken, konuşmasında hamasetin dozunu kaçırınca ağlayanlar oldu.

Ters köşe yapacaktın, biz seni ters köşe yaptık.

Yurt: Önce İstifa Et

AKP’nin Köşk adayı olarak ilan edilen Eerdoğan’ın en geç 8 Temmuz’da başbakanlıktan istifa etmesi isteniyor. Erdoğan’ın “Başbakanlık” makamını kullanmasına büyük tepki var.

Ortadoğu: AKP’nin Adayı Erdoğan

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin partisinin cumhurbaşkanı adayını Recep Tayyip Erdoğan olarak açıkladı. Daha sonra kürsüye gelerek uzun bir konuşma yapan Erdoğan “Gözümüz arkada değil ve olmayacak. Arkada güçlü bir geleneğin olduğunu biliyorum. Arkada bu davayı omuzlayacak kahramanların olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Milliyet: Veda Değil Başlangıç

Ak Parti 4 bin davetlinin katıldığı coşkulu bir toplantıyla Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı.

HaberTürk: Veda Değil Başlangıç

Erdoğan “Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım” dedi, tüm siyasi görüşlerin oylarına talip oldu, “Çözüm süreci o makamda da sürecek” mesajı verdi.

Türkiye: Veda Değil Başlangıç

Ankara tarihi bir gün yaşadı… Başbakan resmen aday olup, Köşk’e doğru en ciddi adımı attı. Mesajlarıyla herkesi kucaklayan erdoğan, millete hizmetin Çankaya’da süreceğini vurguladı: Bu kapanış, hatime değil, bir Fatiha’dır, bir açılıştır.

Takvim: 311 El Usta’ya Kalktı

“Muhtar olamaz” denildi. 11 yıllık liderliğinde ustalık dönemine erişti. Ve Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı gösterildi. AK Partili 311 vekilin imzası Meclis’e verildi.

Güneş: 12’ye Bir Kala

Türkiye’nin 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kilitlendiği isim sürpriz olmadı. AK Partili 311 milletvekilinin tamamının imzasıyla Çankaya için aday olan Başbakan Erdoğan, 77 milyonu kucaklayacağının mesajını verdi.

Milat: Reis-i Cumhur

Girdiği 8 seçimden zaferle çıkan, 12 yıldır Türkiye’yi darbeci vesayetten kurtarıp Çözüm Süreci’yle demokratik normalleşmeye getiren AK Parti, Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Erdoğan’ı aday gösterdi.

Vatan: Başkan Gibi

Erdoğan dün adaylığını ilan etti. nasıl bir cumhurbaşkanı olacğaını anlattı. Çankaya’da cumhurbaşkanından çok güçlü bir başkanı tarif etti.

Yeni Akit: Ya Rab! Göğsümüzü Genişlet İşlerimizi Kolaylaştır

Uzun bir süredir toplumun farklı kesimleri ile ve partililerle yapılan istişareler sonucunda AK Parti Köşk için adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı… Erdoğan dualarla başladığı konuşmasını Fatiha ile tamamladı.

Yeni Şafak: Milletin Adayı

Başbakan Erdoğan 12 yıllık demokrasi ve kalkınma mücadelesini cumhurbaşkanı adaylığıyla taçlandırırdı. 10 Ağustos’ta vesayetler döneminin kapanacağını söyleyen Başbakan “Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, halkın seçtiği bir başbakan Türkiye’yi uçuracak” dedi.

Posta: Hatim İle Bitirdi Fatiha İle Başladı

Erdoğan 1 saat 3 dakika süren konuşmasına hatim duasıyla başladı. Böylelikle 11 yıllık Başbakanlık dönemini simgesel olarak bitirdi. Konuşmasının sonunda da Fatiha suresinin Türkçe mealini okuyarak cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını başlattı. “İstiklal Mücadelesi Lideri” diye takdim edilen Erdoğan, Atatürk’ün yolundan yürüyüp önce Samsun’a sonra Erzurum’a gidecek.

Star: Köşk Vizyonu

Başbakan Cumhurbaşkanlığı için resmen aday… Erdoğan’ın ilk mesajı “Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile seçilmiş Başbakan Türkiye’yi uçurur” oldu.

Kaynak: bianet.org

Yorumlar (1)
  1. Dursun Kuzucu on said:

    Guşıps görevini yapıyor, tebrikler.

HABER / En Çok Okunanlar