Haber / Ak Parti’nin Adayı Tayyip Erdoğan
12:42 1 July 2014

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde 4 bin kişinin davet edildiği toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklandı.

Erdoğan’ın adaylığını Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı.

Şahin, geçmişte yaşanan mağduriyetleri dile getirdikten sonra özetle şunları söyledi:

“Biz hiçbir zaman hukuksuzluğa boyun eğmedik. Milletimize gittik, olup bitenleri milletimizle paylaştık. Öncelikle anayasayı değiştirmek suretiyle, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak değişikliği gerçekleştirdik. Önce Meclis’te 11’nci cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından anayasa değişikliğini referanduma götürdük.

“AK Parti olarak uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Başbakanımızın, genel başkanımızın başkanlığında, her kesimle istişarelerde bulunduk. Teşikatlarımızla belediye başkanlarımızla görüştük. STK’ların ve siyasi partilerin görüşlerini aldık, halkın nabzını tuttuk.

“Milletin reisi cumhur olarak, cumhurun başı olarak görmek istediği ismi, nihayet tespit ettik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız başbakanımız İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Erdoğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yine gözyaşlarını tutamadı.

bianet.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar