Haber / ‘Başkanlık sistemine bir adım’
12:29 23 April 2014

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ‘başkanlık sistemine doğru bir adım’ olacağını söyledi.

Karabük’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti / AKP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili mesajlar verdi.

Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimi ve partinin geleceği ile ilgili istişare çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Partideki milletvekillerinin ağırlıklı görüşünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması yönünde olduğunu da ifade etti:

“Bu bir nevi başkanlık sistemine, yarı başkanlık sistemine partili başkanlık sistemine adım olarak değerlendirilmeli. Çünkü halkın seçeceği ve seçtiği cumhurbaşkanından sonra Türkiye’nin tartışması gereken bu sistemleri ülkeye getirmektir. Bizim gündemimiz de bu olacaktır. Anayasa değişikliğinin seçimlerden önce parlamentodan geçebileceği kanaatinde değilim. Dolayısıyla seçimlere giderken vatandaşımıza anayasa değişikliğini vaat edeceğiz. Bu anayasa değişikliği içerisinde de mutlaka başkanlık sistemi yer alacaktır.”

Şahin genel başkan olacak mı?

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisinin partide genel başkan olacağı yönündeki iddialar da Şahin’e hatırlatıldı.

Şahin buna, “Başkanımız cumhurbaşkanı seçildiğinde (genel başkanı) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) seçecek. Bu ben ya da başka bir arkadaşımız da olur. Aynı zamanda MKYK toplantısında genel başkan seçecek olan büyük kongrenin ne zaman yapılacağı da belirlenecek” yanıtını verdi.

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar