Haber / ‘Bugünkü şartlarla siyasi planım yok’
13:17 18 April 2014

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk adaylığı tartışmalarıyla ilgili en net açıklamayı yaptı. “Bugünkü şartlar çerçevesinde gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını paylaşmak isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya’da valilik ziyareti sırasında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Köşk’e yeniden aday olup olmayacağı veya Erdoğan’ın aday olması halinde Başbakanlık koltuğuna geçip geçmeyeceği tartışmalarına bugüne kadar en açık yanıtları verdi. Gül’ün sözleri şöyle:

“Ben yönetim kademelerinde uzun süre hizmet ettim, şerefle görevleri yerine getirdim. Tabii ki bundan daha büyük gurur söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyasi bir planımın olmadığını, bunun da paylaşmak isterim. Çünkü spekülasyonlar, birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe tabii bunlar daha çok konuşulacaktır, daha çok tartışılacaktır. Ama bunun da bilinmesini doğrusu arzu ederim.”

Gül, Putin-Medvedev formülü olarak adlandırılan görev değişimine sıcak bakmadığı mesajını verdi, “Demokrasiye yakışan bir model olduğun kanaatinde değilim” dedi.

Gül, “Sayın başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda bir araya gelip konuşacağımızı söyledik” hatırlatmasında bulundu.

Gül’e gazetecilerin Köşk’e yeriden aday olup olmayacağın sorusuna ise, ‘Şu anda bununla ilgili bir yanıt veremeyeceğini, arkadaşlarıyla görüşeceğini’ söyleyerek yanıt verdi.

Gül, YSK’nın açıkladığı takvim çerçevesinde cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin işleyeceğini ve eski dönemlerde olduğu gibi tartışmalı bir süreç yaşanmayacağına inandığını söyledi. ‘Herkes işinde gücünde sakin olsun diyorum’ diye konuştu.

aljazeera.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar