Haber / Obama’dan Merkel’e:‘’ Rusya’ya yönelik yaptırımların hazırlıklarına başlayalım’’
18:11 11 April 2014

ABD Başkanı Obama’nın Almanya Başbakanı Merkel’e Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırımların hazırlıklarına başlamayı tavsiye ettiği bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Ukrayna’nın şu andaki durumunu masaya yatırdığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Obama ve Merkel’in Ukrayna’nın doğusundaki krizi görüştükleri ve Rusya’dan silahlı kuvvetlerini sınır bölgelerinden çekmelerini istedikleri bildirildi.

ABD ve Almanya liderleri önümüzdeki günlerde yapılacak Ukrayna konulu toplantıyı da görüştüler. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Liderler önümüzdeki günlerde Ukrayna, Rusya ve ABD’nin Dışişleri Bakanları ve AB’nin üst düzey yetkilileri tarafından düzenlenecek Ukrayna konulu toplantıyı masaya yatırdılar” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Obama’nın Rusya’ya karşı yeni yaptırımların uygulanabileceğini ve ABD ile AB’nin buna hazır olmaları gerektiğini söylediği de kaydedildi.

ABD ve AB daha önceki yaptırımlarla birçok Rus yetkilisine vize kısıtlamalarında bulundu ve yurtdışındaki hesaplarını dondurdu. Daha sonra, “Rossiya” bankasının da yaptırım listesinde bulunduğu ifade edildi. Böylelikle uluslararası ödeme sistemleri Visa ve MasterCard bu bankanın müşterilerinin para transferlerini durdurduklarını açıkladı. G7 ülkelerinin Rusya’ya karşı ekonomik yaptırım hazırlıklarında bulunduğunu bildirmesinden sonra, Dışişleri Bakanlığı batının uyguladığı yaptırımların yersiz olduğunu ve yapıcı olmadığını belirtti.

gazetem.ru

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar