Haber / Çerkeslerin Sesi Daha Yüksek Çıkıyor!
14:15 9 April 2014

İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birisi olan Çerkes Soykırımının ve Sürgününün 150. Yılı olması nedeniyle Çerkes Derneği(Ankara) tarafından “Çerkeslerin Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı 18-19 Ekim 2014 tarihleri arasında bir Uluslararası Kısa Film Yarışması düzenleniyor. Derneğin yarışmayı düzenlemesinde özellikle Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nün gerek ulusal gerek uluslararası platformda adının daha fazla duyurulmasına ve görünür kılınmasına dikkat çekilmesi amacının öne çıktığı görülüyor. Böylesine büyük bir insanlık katliamının etkilerinin günümüzdeki yansımalarını görebilme fırsatı tanıması yarışmanın manevi anlamda değerini ayrı bir yere taşıyor.

Katılımcılar yarışmaya kurmaca, belgesel ve gerçekleştirilmemiş senaryo kategorilerinde başvurabiliyorlar. İsteyen katılımcılar farklı eserlerle hem kurmaca hem belgesel kategorilerinde birden yarışmaya dahil olabiliyorlar.

Kurmaca kategorisi için en fazla 20 dakika, belgesel kategorisi için en fazla 30 dakika süreli eserler kabul ediliyor. Ayrıca senaryo kategorisi için Türkçe ya da İngilizce dillerinden birisinde yazılmış ve kurmaca ya da belgesel kategorilerinde yapımı gerçekleştirilmemiş bir senaryo olma şartı aranıyor. Kurmaca ve belgesel kategorileri için başvuran filmler için yapımının 01 Ocak 2010 tarihinden sonra gerçekleştirilme şartı aranıp, daha önce yarışmalara katılmış veya ödül almış filmlerin de katılımıyla ilgili herhangi bir kısıtlama getirilmediği görülüyor.

Yarışmaya 21 Eylül 2014 tarihine kadar başvurular kabul edilmektedir.

Yarışmaya katılım koşulları, ödüller ve diğer bilgilere www.cerkeskisafilm.org adresinden ulaşılabilir.

http://filmarasidergisi.com/

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar