Haber / DÇB SOÇİ OLİMPİYATLARI İÇİN PUTİN’E TEŞEKKÜR EDECEK!
15:33 8 April 2014

Kabardey-Balkar Devlet Radyo Televizyon Kurumunun bildirdiğine göre, 29 Mart 2014 tarihinde Nalçik’te DÇB Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı.

Topalntıda ana konulardan biri olarak Soçi Kış Olimpiyatları ele alındı. Katılımcıların görüşlerine göre olimpiyatların kültür programında Çerkes dünyası layıkıyla temsil edildi.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti televizyonu ”Vesti” (haberler) programı spikerinin söylediğine göre, Yürütme Kurulu üyeleri Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’e ve Krasnodar Eyaleti Valisi Aleksandr Tkaçev’e Çerkes halkına yaptıklarından dolayı teşekkür mektubu yazmaya karar verdiler.

Toplantıda ayrıca Adıge-Çerkes toplumunu ilgilendiren önemli konularda görüşüldü. Katılımcılar, Suriye’den dönen soydaşlarımızın adaptasyon sorunlarını ve anadilin korunmasında gerekli olan şeyleride ele aldılar.

Öte yandan haberin yayınlandığı facebook sayfasında yapılan tartışmaya katılan Adıgey Adıge Khase Başkanı Beğuşe Adam, toplantıda V. Putin’e ve Tkaçev’e mektup konusunun oylanmadığını ve yalnızca bir video gösterilerek, DÇB Başkanının bu enformasyonun yeterli olup olmadığını oylattığını ifade etti.

Eğer, teşekkür mektubu yazıldıysa bu Havti Sohrokov ve Çaçuh Mecid’in şahsi kararıdır diyen DÇB Başkan Yardımcısı ve Adıgey Adıge Khase Başkanı Beğuşe Adam, tartışmaya açıklık getirdi.

Böyle bir karar olmamasına rağmen KBC resmi televizyonunun bu haberi vermesi mektubun gönderildiğini yada en kısa zamanda gönderileceğini göstermekte. DÇB Başkanı Havti Sohrokov’un ve bazı DÇB Yürütme Kurulu üyelerinin ferdi davranışları bu kurumda yakın ve uzak gelecekte olumlu değişim olabileceği umutlarını tüketiyor.

Kaynak olarak, http://kbrria.ru/obshchestvo/mcha-blagodarit-vladimira-putina-za-olimpiadu-2120 ve Beğuşe Adam’ın facebook’ta aşağıda kopyası bulunan yazısından yararlanılmıştır.

(Адам Богус Ни какого решения направить благодарственные письма В.Путину и Ткачёву мы не голосовали.Нам показали видео материалы по олимпиаде и президент МЧА поставил на голосование вопрос -ограничиться этой информацией и перейти ко второму вопросу повестки.Т.О. если благодарственные письма отправлены то это личное решение Х.САХРОКОВА и М.ЧАЧУХ.(вицепрезидент МЧА-БОГУС А.)

Cherkessia.net, Mıyekuape

07 Nisan 2014

Yorumlar (1)
  1. Ümit Duman on said:

    Sadece Adem Bogus degil Bir çok DÇB YK üyesi toplantida konuśulmayip sonradan karar olarak dekl are edilenlerden ciddi olarak rahatsiz. Ayrica toplanti sürecide hîç uyumlu geçmedi. Îlgîlî rahatsizlik nedeniyle bazi baśkan yardimcilari ve YK üyeleri resmi olmayan toplanti düzenlediler. Toplantiya katilmamama ragmen (tel ve skype ile haberleśt) me cut olumsuzluklari düzeltmek için bazi tekliflerde bulundum. Bu görüšme ve tekliflerde ilerlemenin olursa Kamuoyu ile paylaśirim.

HABER / En Çok Okunanlar