Haber / ÇHİ, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu İle Görüştü…
12:44 7 April 2014

Çerkes Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin eski başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek Rusya’nın işgaline karşı Kırım Tatarlarına destek verdikleri mesajını iletti.

Çerkes Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyeleri Murat Özden, Kenan Kaplan ve Erol Karayel ile Çerkes-Fed Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydın’dan oluşan heyet, 4 Nisan Cuma akşamı İstanbul Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Celal İçten ve dernek üyelerine Kırım’ın Ruslar tarafından işgalini kınadıkları ve Tatar halkının haklı mücadelesini destekledikleri mesajlarını ilettiler.

Dernek aktivitesine denk gelen ve kalabalık ve sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede Çerkes heyet Türkiye Çerkes diasporası ve faaliyetleri hakkında da bilgi verdikten sonra, Kırım Derneği’nin faaliyetleri ve Kırım’daki son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Samimi sohbet ilerleyen saatlere kadar sürdükten sonra karşılıklı dayanışma duygularının ifadesi ile son buldu.

MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU İLE GÖRÜŞME

Ertesi gün ÇHİ Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımı ile Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Hilton Otel’de bir görüşme gerçekleştirildi.

Bir gün önce Washington’daki temaslarını tamamlayarak Amerika’dan Türkiye’ye gelen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (Mustafa Cemiloğlu) ile gerçekleştirilen görüşmede, Çerkes Hakları İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyeleri Murat Özden, Kenan Kaplan ve Erol Karayel ile Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal İçten yer aldı. Kırımoğlu’na Çerkes diasporası, sorunları ve mücadelesi hakkında bilgi verildikten sonra heyetin Kırım perspektifi hakkındaki görüşleri aktarılarak dayanışma duyguları ifade edildi.

Konuşmaları ilgiyle dinleyen Kırımoğlu da Kırım’daki taze gelişmeleri aktararak ardından yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kırımoğlu Rusya’nın işgalini kabul etmeyerek mücadelelerine devam edeceklerini ve Kırım Tatarlarının Ukrayna ile birlikte olmak istediğini belirtti. Kırımoğlu işgali tanımayarak kendilerine verilen uluslararası destekten memnun olduklarını ifade ederek, TC devletinin de bugünkü şartlar içerisinde elinden geleni yaptığını, bu aşamada kendilerinin daha fazla bir şey beklemediklerini söyledi.

Gurup Kırım üzerine uzun bir görüşme gerçekleştirdikten sonra karşılıklı iyi niyet duygularını ifade ederek birbirinden ayrıldı.

Birkaç gün daha Türkiye’de bulunacak olan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu resmi ve gayr-ı resmi temaslarını tamamladıktan sonra Ukrayna’ya dönecek.

ozgurcerkes.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar