Haber / Minik Jasmin İçin Harekete Geçin!
16:45 4 April 2014

Jasmin İbragimova henüz 4 yaşında bir Çeçen kızı. Beyinde su toplanması olarak bilinen hidrosefali hastalığı sebebiyle tekerlekli sandalye ile hareket edebiliyor. İsveç’te tedavi gören Çeçen sığınmacı minik Jasmin annesi ve kız kardeşiyle birlikte Rusya işgali altındaki Çeçenya’ya sınırdışı edilmek isteniyor.

Minik Jasmin’in sınır dışı edilmesine karşı çıkan bir grup tarafından bir kampanya başlatılmış durumda. Kamuoyuna Çağrı: “Minik Jasmin için Harekete geçin” başlığını taşıyan çağrı metni şu şekilde.

Kamuoyuna Çağrı: Minik Jasmin İçin Harekete Geçin!

Beyinde su toplaması olarak bilinen hidrosefali rahatsızlığı nedeniyle ancak tekerlikli sandalye ile hareket edebilen 4 yaşındaki minik bir Çeçen sığınmacının İsveç’ten sınırdışı edilmesini engellemek için harekete geçin!

İsveç’de Hidrocefalus (beyinde su toplama) tedavisi görmekte olan 4 yaşındaki Çeçen sığınmacı Jasmin Ibragimova, annesi ve kız kardeşiyle birlikde sınır dışı edilerek Rus işgali altındaki Çeçenya’ya gönderilmek isteniyor. Jasmin geçtiğimiz yılda babasını genç bir yaşta kanser hastalığından dolayı kaybetmişti.

Jasmin düzenli ve sürekli bir tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Hidrocefalus hastalığından dolayı kafasına “SHUNT” takılmış olup, “SHUNT” sorun çıkardığı anda acil servise gitmesi gerekmekte, bu da düzenli bir kontrolü gerekli kılmaktadır. Çeçenya’da malesef bu hastalıkla ilgili bir tedavi merkezi bulunmuyor. Sadece Moskova’da tedavi merkezi var. Lakin kullanılan SHUNT’lar uyup uymayacağı ise belirsiz. Ayrıca acil bir sorun çıktığında ailenin Moskova’ya gitmesi halinde yolda geçirilecek zaman kaybı, Jasmin’in yolda hayatını kaybedebileceği anlamına geliyor. Ailenin ekonomik imkanlarının yetersizliği de Moskova’da ev kiralayarak kalmalarını ve hastalığın tedavisi için gerekli masrafları karşılamak için uygun değil. Buna rağmen İsveçli yetkililer, İbragimova ailesini sınırdışı ederek Çeçenya’ya geri göndermek yönünde karar almış durumda.

NE YAPABİLİRİZ?

1. Jasmin ile ilgilenen yetkili kişiyle irtibat halindeyiz. Kendisininde ifade ettiği gibi, bu kararlarını değiştirmek için etkili bir kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Özellikle medyada (Tv, Radyo, Gazete, Dergi vs) bu konuda duyarlılık göstereceğine inandığınız tanıdık bağlantılarınız varsa lütfen bizimle irtibata geçmelerini sağlayınız.

2. Lütfen aşağıdaki linkte yer alan imza kampanyasına katılın ve bu bilgiyi çevrenize yayınız:http://www.skrivunder.com/hjalp_jasmin_4_ar_fran_att_do

3. Şu anda İsveçli yetkililere hitaben sadece Jasmin’in sağlık durumuyla ilgili ve konunun ciddiyetini dile getiren bir talep yazısı hazırlıyoruz. Almanya, Avusturya ve İngiltere’den bu yazıyı destekleyen ve imzalayacak olan kurumlarla irtibat içerisindeyiz. Bize destek vermek isterseniz veya destek verebilecek bir kurumu tavsiye ederseniz çok makbule geçer.

İlginiz için teşekkürler.

Saygılarımızla.
İrtibat için: [email protected]

www.waynakh.com

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar