Haber / Hangi parti hedefine hangi ölçüde ulaştı?
16:10 3 April 2014

Bekir Ağırdır, KONDA Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü. KONDA ise 30 mart yerel seçimleri öncesinden sonuçlara en yakın tahmini yapan araştırma şirketi. Türkiye’de toplumun her kesiminin seçim sonuçlarını tartıştığı bir atmosferde toplumsal dinamikleri ve seçime yansımalarını görebilmek için Bekir Ağırdır’ a kulak vermekte fayda var.  T24’de “A’dan Z’ye 30 Mart Seçimleri” başlığında bir yazı dizisine başlayan Ağırdır, karşılaştırmalı olarak sonuçları değerlendiriyor…

Hangi parti hedefine hangi ölçüde ulaştı?

Üzerinde herkesin, yalnızca partilerin değil hepimizin, uzunca düşünmesi gereken yerel seçimin kesin olmayan ilk sonuçlarına baktığımızda kesin ve resmi olmayan sonuçlara göre öne çıkanlar şöyle:

Beklendiği gibi seçimlere katılım oranı yüzde seksen yedi oldu. Geçersiz oylar da yüzde dört mertebesinde. Yerel seçimlere katılım ve geçersiz oy oranları 1980 sonrası önceki beş yerel seçime benzer gerçekleşmiş oldu. Sonuçta 52,6 milyon seçmen içinden 43,8 milyon seçmenin oy dağılımı ülkenin siyasi tablosunu oluşturdu.

Ülke genelindeki oy dağılımlarına bakıldığında ve seçim öncesi partilerin hedef stratejileriyle karşılaştırıldığında şunları not etmek mümkün görünüyor.

Yazının devamı için: http://t24.com.tr/yazi/secim-onucunu-siyasi-rekabetsizlik-belirledi-muhalefet-secmene-guven-veremedi/8933

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar