Haber / Kuzey Kafkasya’da 20-26 Ocak bilançosu 9 ölü 5 yaralı
13:13 30 January 2014

Kuzey Kafkasya’da 20-26 Ocak 2014 tarihleri arasında yaşanan silahlı çatışmalarda 9 ölü 5 yaralı var.

Ölenlerin yedisi yer altı örgüt üyesi ve tümü Dağıstan’da, ikisi ise güvenlik mensubu ve Stavropol Kray’dan.

25 Ocakta, Stavropol Kray’da Zelenokumsk-Georgiyevsk yolunda iki polisin cesedi bulundu.

20 Ocak 09:30’da Mahaçkale’nin Sovyetski bölgesinde antiterör operasyonu başlatıldı. Silovikler Eldarov caddesindeki ve Novi Kiahulay mahallesindeki bazı evleri ablukaya aldılar. Novıi Kiahulay’daki evde direnişçilerin olduğu bilgisi doğru çıkmadı, ancak Eldarov caddesindeki evde siloviklerin bilgisine göre bir kaç direnişçi, kadın ve çocuklar vardı.

Ablukaya alınanlar teslim olmayı kabul etmedi, ancak müzakereler sonucunda evden iki çocuk ve bir kadın çıktı. Ardından yaşanan çatışmada, yer altı örgüt üyesi üç kişi öldürüldü, ölenlerden birisinin Hasayev Arslanbek olduğu teşhis edildi.

21 Ocak sabahı Hasavyurt’ta Vinsovhoznıi kasabasında silovikler bir evi ablukaya aldı ve içeride üç direnişçinin bulunduğu ifade edildi.Direnişçilerin teslim olması için müzakerede bulunmak üzere evdekilerin yakınları çağrıldı ve sonucunda iki kadın ve iki çocuk evden ayrıldı. Ardından içeriden ateş açıldığı ifade edildi. Yaşanan çatışmada, bir OMON askeri yaralandı. Evde yapılan aramada direnişçiler bulunamadı, gece evden kaçtıkları tahmin ediliyor.

21 Ocakta Dağıstan’ın Kizilyurtovsk bölgesinde polisler bir kaç evi ablukaya aldı . Zubutli-Miatli köyündeki özel operasyonda Eldar Magatov öldürüldü. Güvenlik organları bilgilerine göre, Magatov ‘Babayurt’ kundaklama-terör grubunun emiri. Yaşanan çatışmada bir polis memuru da yaralandı.

25 Ocak 16:45’de Mahaçkale’nin Sovyetkski bölgesinde antiterör operasyonu düzenlendi ve Gagarin caddesindeki beş katlı bir bina ablukaya alındı. Diğer dairelerdeki vatandaşlar tahliye edildi ve ablukaya alınan dairedekilerle irtibata geçilmeye çalışıldı, ancak içeriden siloviklerin üzerine ateş açıldı. Özel operasyon sonucunda üç direnişçi öldürüldü, üç polis de yaralandı.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar