Haber / Anadilde eğitime teşvik geliyor
14:29 21 January 2014

Dershanelerin dönüşümünde verilecek öğrenci başı 3 bin TL teşvikten, anadilde eğitim verecek özel okullar da yararlanacak.

Demokratikleşme paketinde yer alan özel okullarda anadilde eğitim verilmesi uygulamasına teşvik geliyor. Dershaneleri 1 Eylül 2015’e kadar özel okula dönüştürecek olan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda sadece dershaneden dönüşen özel okullara değil, ‘haksızlık olmasın’ diye bütün özel okullara öğrenci başına 3 bin lira teşvik verilmesini kararlaştırmıştı.

Bakanlık ayrıca, Kürtçe, Çerkesçe, Boşnakça ve Gürcüce gibi dillerde eğitim verecek olan özel okulları da öğrenci başına 3 bin liralık teşvik kapsamına dahil edecek. Bu sayede “Anadilde eğitim devlet okullarında verilsin. Kimse çocuğunu özel okula gönderemez” eleştirileri de son bulacak. Paket halen TBMM’de komisyon düzeyinde ele alınırken, anadilde eğitimin ilk uygulamasının 2014-2015 eğitim öğretim yılında başlayacağı ifade edildi. Uygulama kapsamında ilk aşamada yalnızca farklı dil ve lehçelerde özel liselerde eğitim yapılacak.

turkiye.com.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar