Haber / Mahaçkale’de operasyon
14:05 20 January 2014

Mahaçkale’de restorana bomba koyanlar ,kuşatıldıkları evde öldürüldüler.

Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de silovikler, 17 Ocak akşamı şehrin merkezindeki bir restoranda meydana gelen iki patlamayı organize eden direnişçileri öldürdü.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, silovikler Semender kasabasında bir evde bulunan şüphelileri ablukaya aldı. Bir direnişçi ablukayı delmek isterken öldürüldü, geri kalanlar ise binaya açılan ateş sonucunda öldürüldüler. Bazı bilgilere göre, direnişçilerle birlikte evi terk etmek istemeyen bir kadında çatışma sırasında hayatını kaybetti. Kadının örgüt üyesi olup olmadığı netleştirilemedi.

Eve ateş açılmasına neden olan şeyin, evdekilerin siloviklere ateş açması olduğu ifade ediliyor. Ateşten önce siloviklerin evdeki direnişçilerle müzakere yaptığı ve sonucunda da bir kadın ve üç çocuğun evden çıkmayı kabul ettiği belirtiliyor.

Güvenlik organlarından alınan bilgilerine göre, ablukaya alınan evdeki direnişçiler, Mahaçkale’deki ‘Altın imparatorluk’ restoranında meydana gelen patlamalara karışmış isimler. İlk önce restoran binasına ateş açılmış, ardından ise olay yerine polisin gelmesi ile restoran yakınındaki bir araç havaya uçurulmuştu.

İlk saldırıda yaralanan olmadı, ancak ikinci patlama sonucunda 16 kişi yaralandı. Yaralılar arasında polisler ve siviller bulunuyor.

Mahaçkale polisi öldürülen direnişçilerin kimlikleri ile ilgili her hangi bir açıklama yapmadı.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar