Haber / Hrant Dink için Binler Yürüdü
0:04 20 January 2014

Hrant Dink’in öldürülüşünün yedinci yılında, binlerce kişi Agos’taki anmaya yürümek için Taksim meydanında toplandı. Binlerce kişi, polis barikatının çekilmesinin ardından “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” diyerek Agos gazetesinin önüne yürüdü.

Agos gazetesinin önünde “Yedi yıldır birlikte korudular, birlikte susuyorlar” pankartı asılıydı. Anma konuşmasını Gülten Kaya okudu. Hrant Dink’in Arkadaşları adına konuşan Bülent Aydın, “Hrant Dink’in burada olmayan milyonlarca arkadaşlardan ikisi” diyerek Ara Güler ve Nejat İşler’e geçmiş olsun dileklerini gönderdi.

Hrant Dink davasının 12 Şubat’ta görüleceğini ve orada olacaklarını hatırlatan Aydın şöyle konuştu:

“Buradaki farklılık ve çeşitlilik Hrant Dink’i umutlandıran şeydi. Onca tehdide rağmen bu toprakları terketmemesi sizlerin deburada yaşadığınızı bildiği içindi.” Aydın’ın konuşmasının ardından anma türkülerle sona erdi.

15:30: Gülten Kaya’nın konuşmasının ardından anma sona erdi, kalabalık sloganlarla dağılmaya başladı.

15:25: Agos gazetesinin önünde “Katil devlet hesap verecek”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları…

15:10: Gülten Kaya Agos gazetesinin önünde Roboski’den Gezi’ye, Paris katliamından KCK davalarına değinen bir anma konuşması yapıyor.

15.00: Hrant Dink’in öldürüldüğü saatte onun sesi dinletildi, saygı duruşunda duruldu.

14:55: Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri ile Halkevleri’nden İlknur Birol ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

14:45: Agos gazetesinin önüne karanfiller bırakılıyor. Tatavla Dayanışması da Kurtuluş’tan Harbiye’ye yürüyor.

14.40: Ergenekon Caddesi’nin tabelası her sene olduğu gibi “Hrant Dink Caddesi” tabelesıyla değiştirildi.

14:30: Kitle, Hrant Dink’in arkadaşlarından Bülent Aydın’ın mikrofondan başlattığı sloganlara eşlik ederek yürüyorç “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Faşistler vuruyor AKP koruyor.” “Roboski halkı yalnız değildir”, “Hrant’ın hesabını halklar soracak” sloganları duyuluyor. Yürüyüştekilerin bir kısmı Harbiye’ye ulaşırken, Taksim meydanından korteje katılım da sürüyor.

14:00: Yürüyüş boyunca Roboski’de katledilenler, Gezi direnişinde öldürülenler, öldürülen Ermeni aydınlar, zorunlu askerde öldürülen Sevag Balıkçı, öldürülen çocuklar Ahmet Kaya, Uğur Kaymazi Ceylan Önkol anıldı, kitle “Buradayız” diyerek slogan attı.

13:45: Toplanan binlerce kişi “Buradayız Ahparig” diyerek yürümeye başladı. Trabzonsporlu bir grup da ‘Unutmadık’ pankartıyla yürüyüşe katıldı.

12:00: Gezi Parkı ve Taksim meydanına Talimhane girişleri kapatılırken, Harbiye yönünde de polis barikatları kuruldu.

bianet.org

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar