Haber / Kafkasya Forumu’ndan ” Buradayız Ahparig” açıklaması
18:48 17 January 2014

“Hrant’ın Arkadaşları”nın çağrısı ile 19 Ocak 2014 Pazar günü Taksim Meydanından başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulacak bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kafkasya Forumu Hrant Dink cinayetinin 7. yılı sebebiyle yayınladığı bildiride Çerkes Diasporasını bu eyleme katılmada davet ederken “Kafkasya Forumu olarak, Hrant Dink’in ailesinin acısını, haklı davasını paylaşıyoruz. “Çerkes Diasporası’na da yönelttiğimiz bu çağrı; eşit bir Adalet isteği ve malum faillerin saklanmasına, cinayetlerin örtbas edilmesine karşı bir çağrıdır. Demokratik taleplerin, yaşam haklarının hiçe sayılması ve “öteki”leştirilmenin karşısında “Adalet” çağrımızı yineliyor ve Hrant Dink’i, ailesini, arkadaşlarını ve davasını selamlıyoruz!” açıklamasında bulundu. 

Kafkasya Forumu tarafından yayınlanan bildirinin tam metni şu şekilde;

Her şeyin geç geldiği bu topraklarda Adalet’in de geç tecelli etmesine şaşırmıyoruz. 7 yıl önce sakin bir günün devamında sırtından vurulan Hrant Dink’in faillerinin korunup kollanmasına, Hrant’ı tehdit edenlerin bir bir terfi almasına, kamuoyunun yanıltılmasına; hükümetin ve yargının cinayetin ardındakileri ört pas etmesine de şaşırmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ulus – devlet refleksinden sıyrılıp gerçek Adalet’i tesis etmedikçe Hrant Dink’in ve aynı kaderi paylaşan onlarca ismin davasının haklı bir sonuca ulaşacağına da inanmıyoruz.

Siyasi rantların, hamasi duyguların ve cana kasteden girişimlerin Türkiye coğrafyasında ne kadar sık cereyan ettiğinin farkındayız. Devlet, Anayasa gereği tüm yurttaşlarının yaşam hakkını, siyasi düşünce dünyasını ve bunları kullanma haklarını korumada birincil görevlidir; ancak Hrant Dink Suikasti, Devlet ve onun çeperlerine dahil edilmeyen “öteki”lerin katli için acı bir emsal olarak karşımızda duruyor. Ulus – devlet refleksinin hazmedemediği bu tür kimliklerin gerek basın yoluyla gerek devlet eliyle “işaret”lenmesine, faillerin birer gurur kaynağı olarak sunulmasına ve toplumun birçok kesiminin bu cinayet karşısında sessiz kalmasına karşılık biz; Kafkasya Forumu, “Buradayız!” diyoruz.

Kafkasya Forumu olarak, Hrant Dink’in ailesinin acısını, haklı davasını paylaşıyoruz. “Çerkes Diasporası’na da yönelttiğimiz bu çağrı; eşit bir Adalet isteği ve malum faillerin saklanmasına, cinayetlerin örtbas edilmesine karşı bir çağrıdır. Demokratik taleplerin, yaşam haklarının hiçe sayılması ve “öteki”leştirilmenin karşısında “Adalet” çağrımızı yineliyor ve Hrant Dink’i, ailesini, arkadaşlarını ve davasını selamlıyoruz!

 

19 OCAK PAZAR GÜNÜ SAAT 13.30’DA

‘HRANT İÇİN ADALET İÇİN!’ ‘BURADAYIZ AHPARİG!’ DEMEK İÇİN

TAKSİM’DEN AGOS’A YÜRÜYORUZ.

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar