Haber / DÇB YK Üyeleri ile KAFFED YK Toplantı Yaptı
10:07 17 January 2014

DÇB Yönetim Kurulu üyeleri ve KAFFED Yönetim Kurulu üyeleri, 12.01.2014 tarihinde saat 11:00 de Federasyon genel merkezinde bir toplantı yaptılar.

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri şöyleydi;

1- Dünya Çerkes Birliği (DÇB) tarafından hazırlanan ve Londra’da Soçi Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen “İşbirliği ve Barışın Elçisi Spor” isimli toplantıda gösterilen tanıtıcı video’da geçen ve DÇB Başkanı Sayın Sahurokue Hauti’nin KBR radyo programında kullandığı bazı ifadeleri ile ilgili sosyal medyada yapılan eleştiriler,

2- Kafkasya’da burslu öğrenim görmek isteyen üniversite öğrencilerimizin durumu,

3- Görevine yeni başlayan, Kabardey Balkar Cumhurbaşkanı Sayın Kokov Yuriy’in tebrik ziyareti,

4- Bazı TC vatandaşı soydaşlarımızın yaşadıkları Rusya Federasyonu’na giriş yasakları sorunu,

5- DÇB UNPO üyeliği ve işbirliği,

6- Genel değerlendirme.

Yapılan görüşmeler sonrasında;

* Soçi Olimpiyatları ile Soykırım ve Sürgün konularında KAFFED görüşlerinin, yetkili organları tarafından, her ortamda net bir açıklanmış olduğu vurgulandı ve yapılan spekülasyonların önüne geçmek için, kamuoyu aydınlatmak üzere bir açıklama yapılmasına karar verildi.

* Her yıl Federasyonumuz tarafından Kafkasya’da öğrenim görmek üzere gönderilen öğrencilerimiz konusunda, Rusya Federasyonu, Kabardey Balkar Cumhuriyeti ve Nalçik Üniversitesi makamları ile var olan ilişkilerin, “kalıcı ve kurumsal” hale getirilmesi gerektiği vurgalandı. Gönderilecek öğrencilerimizin hazırlık döneminde Rusça dil eğitimi ile birlikte anadil eğitimininde yapılması için yetkililere öneri götürülmesine karar verildi.

* Diğer maddeler konusunda görüşler ifade edildi. DÇB ile KAFFED ilişkileri konusu ile diaspora ve anavatanımızda yaşanan son olayların genel değerlendirmelerinin yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

kaffed.org.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar