Haber / BDP’li Çeçen aday: Kürt Halkıyla mücadele etmekden gurur duyuyorum
12:30 13 January 2014

Muş’un Serinova (Artet) beldesinde BDP’nin Çeçen adayı Ali Ekber Yıldız, demokratik, cinsiyet özgürlükçü ve özerk yönetim anlayışını benimsediklerini dile getirerek, “Bir Çeçen olarak Kürt halkıyla beraber mücadele etmekten gurur duyuyorum” dedi.

Muş merkeze 35 kilometre uzakta olan ve Lazların, Türklerin, Kürtlerin ve Çeçenlerin yaşadığı Serinova (Artet) beldesinde BDP’den aday olan Çeçen asıllı Ali Ekber Yıldız, seçimi kazandığı taktirde beldeye yapacağı icraatlarını ve bir Çeçen olarak BDP’de yer almasının nedenlerini anlattı. Dedelerinin uzun yıllar önce Kafkasya’dan göç ettiğini ve uzun yıllardır Muş’ta yaşadıklarını belirten Yıldız, Türkiye halklarına BDP’de yer olmaları için çağrıda bulundu. 400 haneye sahip, 2 bin 700 nüfuslu Serinova (Artet) beldesinde BDP’den seçim yarışına girecek olan Yıldız, BDP’nin sistem partilerinden farklı olduğunu dile getirerek, “BDP tüm etnik kimlikleri kucaklıyor. Bu yüzden BDP’ye geldim ve sonuna kadar çalışacağım” diye ifade etti. Demokratik, cinsiyet özgürlükçü ve özerk yönetim anlayışını benimsediğini dile getiren Yıldız, “Bugün Kürtler kadar Çeçenler de Ermeniler de Türkler de eziliyor. BDP de Türkiye halklarının haklarını savunuyor. Bundan ötürü BDP’liyim ve gurur duyuyorum” diye konuştu. Kürtçeyi çok iyi bildiğini ifade eden Yıldız, farklı kesimlerin Kürtlere önyargı ile yaklaştığını ve önyargıların kırılması için BDP’de yer aldığını söyledi.

‘Halklar birleştirici, iktidar ayrıştırıcı’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’de 26 etnik kimlik var” söylemine değinen Yıldız, “Bu halkları ayrıştırmak isteyen iktidarlardır, halklar birleştiriciyken, iktidarlar ayrıştırıcı olmuşlardır hep” diye konuştu. Seçimleri kazandığı taktirde beldenin içme suyu sorununu çözeceğini belirten Yıldız, spor faaliyetlerinin yürütülebilmesi için de salon yaptıracağını dile getirdi. Kadınlar için küçük çapta dokuma atölyeleri kuracağını söyleyen Yıldız, “Yönetimimize tüm belde halkını ve özellikle de kadınları dahil edeceğiz” dedi.

‘Çerkezce, Kürtçe, Lazca eğitim neden verilmesin?’

Serinova beldesinin kültürel zenginliğini anlatan Yıldız, farklı etnik grupların da anadilde eğitim hakkına sahip olduğunu belirterek, “Fransızca, İngilizce eğitim oluyor da neden Çerkezce, Kürtçe, Lazca eğitim verilmesin? Biz bu yaklaşımı da kabul etmeyeceğiz” dedi.

DİHA

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar