Haber / Vicdan, Hukuk, Ahlak ve Bülent Yıldırım
17:26 9 January 2014

İHH Başkanı Bülent Yıldırım 03 Ocak 2014 tarihinde Yeni Şafak gazetesine verdiği söyleşide İsrail güdümlü bir suikast timinin kendisini öldürmek istediğinden bahsederek Medet Önlü cinayetinin de bu timin işi olduğunu dile getirdi. Başkanı olduğu kuruma (İHH) yönelik uluslararası komplo iddialarını cevaplandırdığı söyleşi de Bülent Yıldırım’ın Medet Önlü’yü de zikretmesi, Medet Önlü cinayetinin takipçisi olacağını vaadeden Kafkasya Forumu’ nu harekete geçirdi.

Konu ile ilgili Kafkasya Forumu tarafından “Vicdan, Hukuk, Ahlak ve Bülent Yıldırım” başlığıyla yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

 “Vicdan, Hukuk, Ahlak ve Bülent Yıldırım”

İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın kurumuna yönelik uluslararası komplo iddialarını dillendirdiği bir söyleşisi, 3 Ocak 2014 tarihinde Yeni Şafak gazetesinde yayınlandı. Yıldırım bu söyleşide kendisini hedef alan İsrail güdümlü bir suikast timinin varlığından bahsederken, Medet Önlü suikastini de paralel bir gücün gerçekleştirdiğini ifade etti. Suikastin üzerinden aylar geçtikten sonra, bilgisi olduğunu iddia etmesine rağmen şimdiye dek suikastin aydınlatılması yönünde yetkilileri bilgilendirmek adına hiç bir adım atmayan Yıldırım’ın bu ifadeleri, açıkça kamuoyunu yanıltmakta, failler ve suç ortaklarıyla ilgili şaibe yaratmaktadır.

Hatırlanacağı gibi Medet Önlü, 22 Mayıs 2013’te, Ankara’daki ofisinde uğradığı bir suikast ile katledildi. Ofisinin bulunduğu apartmana suikastten kısa bir süre önce tesadüfen monte edilmiş bir kameranın görüntüleri ve Önlü’nün kişisel günlüğünde bulunan bilgiler sayesinde tetikçi, suç ortağı ve azmettirici kesin olarak tespit edildi. Buna göre azmettirici Rizvan Esbulatov, Rusya Federasyonu vatandaşı bir şahıs ve Rusya yanlısı Çeçen Başkan Ramzan Kadirov ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Türkiye’den kiraladığı tetikçi Murat Aluç ve onun suç ortağı Ömer Peltek ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Bu kişilerden bazıları olayın hemen sonrasında gözaltına alınmışsa da delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı ve hemen “kayıplara karıştı”.

Medet Önlü suikasti,

* Uluslararası boyutlarına rağmen Hükümet’in hiçbir açıklama yapmadığı,

* Tamamı tespit edildiği halde faillerin hiçbirinin şu anda kadar yakalanmadığı,

* Bir kısmının ilk etapta gözaltına alındığı halde şaibeli bir şekilde serbest bırakıldığı,

* Yetkililerin görevini yapmaktansa Önlü’nün yakınlarını oyalayarak konuyu kamuoyu gündeminden uzak tutmaya çalıştığı ve,

* Bizzat siyasi irade tarafından örtbas edildiğini düşündüren

bir sürecin içindeyken, İHH Başkanı’ndan gelen bu açıklama son derece kuşku uyandırıcıdır.

Türkiye, devlet aygıtının paramparça olduğu bir dönemden geçiyor. Çok merkezli bir güç savaşının içinde bloklar dağılıp yenileri kuruluyor. Tarafların birbirini suçlamak veya biraz daha meşruluk kazanmak adına her türlü araca başvurduğu, bütün toplum kesimlerine ulaşmaya çalıştığı bir ortamdayız. Bülent Yıldırım ve başkanlığını yürüttüğü İHH, artık açıkça bu güç çatışmasının bir parçası haline geldi.

Ortada en azından bir haklının bulunduğundan dahi emin olamadığımız bu süreçte, güç odaklarından herhangi birinin yanında yer almayı reddediyoruz. Ancak, son iktidar döneminde karşı karşıya kaldığımız ve takipçisi olacağımızı söylediğimiz faili meçhul cinayetlerin, yine bu güç odaklarınca malzeme edilmesine sessiz kalacak değiliz.

Suikaste dair bilgisi olduğu izlenimini vererek ve suikasti İsrail odaklı bir gruba havale ederek Bülent Yıldırım açıkça,

– Medet Önlü, ailesi ve toplumunun yaşadığı mağduriyet üzerinden meşruluk çalarak Vicdan’ı

– İşlenmiş bir cinayetin faillerini çarpıtarak Hukuk’u

– Hükümet’in bu cinayetlere karşı sessizce onaylayan tavrını örtbas ederek Ahlak’ı ayaklar altına almıştır.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ı, derhal içine düştüğü yanlıştan sıyrılmaya, kamuoyunu yanıltmaktan, yetkilileri yanlış yönlendirmekten vazgeçmeye, Medet Önlü’nün hatırasından, ailesinden ve uğruna mücadele ettiği halkından özür dilemeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Kafkasya Forumu

09.01.2013

Yorumlar (1)
  1. Waynakh on said:

    Kafkasya Forumunu tebrik ederim. IHH iliğine kadar sömürdü insanlarımızı. İşlerine geldiği sürece desteklediler bizi. Ne zaman ki rusyadan aldılar istediklerini o zaman çarkettiler. şimdide bizim insanlarımızı suriyeye götürüyorlar kendi işlerine geldiği için. Medet Önlünün katili rusya ve kadirov bunu bilmeyen yok. bence asıl sorulması gereken bu bülent yıldırım denen adam neden yapıyor bu pisliği. Rahmetli eğilmeyen bükülmeyen bi insandı. onu kullandırmamak bizim vazifemiz. tekrar tebrik ederim.

    baki selam

HABER / En Çok Okunanlar