Haber / Medet Önlü için Adalet Çağrısı!
12:08 8 January 2014

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü 22 Mayıs 2013 tarihinde Ankara’daki ofisinde suikaste uğradı. Zanlılar açık deliller ile tespit edilmelerine rağmen yakalanmadı. İki zanlı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hükümet sessizliğini koruyor.

Dava hakkında gizlilik kararı olmasına, Medet Önlü’nün ailesi ve avukatlarının dahi dosyaya ulaşamamasına rağmen basına sızdırılan kafa karıştırıcı bilgi ve belgeler olayı ört pas etme çabalarını gözler önüne seriyor.

Kafkasya Forumu, kapatılmak istenen dosyayı gözler önüne seren medeticinadalet.org sitesini hazırlayarak olayın detaylarını kamuoyuna duyurdu. Medet Önlü’nün kim olduğundan, suçluların kimliklerine, olayın emniyet ve adalet boyutundaki kafa karışıklıklarına kadar bir çok detayın bulunduğu site üzerinden birde imza kampanyası başlatılmış durumda.

“Sessiz Kalma” sloganıyla duyurulan imza kampanyasının çağrı metnin şu satırlara yer veriliyor;

Faili meçhuller son buldu dediler. Gördük ki gazetesinin önünde Hrant Dink, İstanbul sokaklarında Çeçenler, meydanlarda gençler, Uludere’de Kürtler, helikopterinde Muhsin Yazıcıoğlu ve niceleri gibi, Medet Önlü için de geçerli değilmiş bu ifade.

Bu zihniyet, etnik grup, siyasi görüş, ırk, din veya mezhep ayrımı yapmaz. Hesap vermez, sorumluluk hissetmez, açıklama da yapmaz. Çıkar hesaplarıyla bugün birinin, yarın bir başkasının acısını yok sayar. Karşısına dikilmediğimiz sürece, her birimiz bu zihniyetin sorumlusu ve mağduruyuz.

Medet Önlü suikastinin aydınlatılması, sorumluların adalet karşısına çıkarılması ve bu zihniyetin hakettiği cevabı alması için desteğine ihtiyacımız var! Bunun için imza kampanyasına katılman yeterli.

http://medeticinadalet.org/?page_id=83

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar