Haber / Osman Hayal’e Yakalama Kararı
14:21 7 January 2014

Yeniden görülen Agos Gazetesı Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanıklardan sadece Erhan Tuncel ile Tuncay Uzundal’ın katıldığı duruşmada mahkeme sanık Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz hakkında ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma öncesinde güvenlik görevlileri gazetecilerin koridora girmesine izin vermediği için tartışma oldu.

Saat 11.30’da başlaya duruşma yarım saat sürdü. Mahkemeye Tuncel’in İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’e yazdığı mektupların sunulduğu duruşmada sanıkların savunmaları alındı.

Tuncel savunmasını verdiğini ve müşteki avukatların sorularına hazır olduğunu söyleyerek vareste tutulma talebinde bulundu.

Yavuz ise Mc.Donalds’ın bombalanması olayıyla ilgili bir ilişkisinin olmadığını, Dink cinayeti ile ilgli tek ilişkisinin ise o dönemde Tuncel ile aynı evde kalmaları olduğunu söyledi.

Çetin: Dosya yeniden ele alınmalı

Duruşmada konuşan Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin ise son yolsuzluk operasyonu ile görevden alınan kamu görevlilerine değindi.

“Bu dosya yeniden ele alınmalıdır. Son dönemde yaşananlar davanın başından beri söylediklerimizi doğrular, itirazlarımızı geçerli kılar niteliktedir.

“Davanın esasına henüz gelinemediği için somut taleplerimizi sunmayacağız. Ancak İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan, Milli İstahbarat Teşkilatı’ndan, Genelkurmay Başkanlığı’ndan istediğimiz bilgiler doğru aktarılmamıştır.

“Davada biran önce esasa girilmelidir.”

Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu ise Tuncel’in tahliyesini talep etti.

Ara karar veren mahkeme Osman Hayal ile Yavuz’un ifadeleri alınması için yakalama kararı çıkartılmasına, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Tuncel’in gelecek duruşmada bulundukları cezaevlerinden SEGBİS yoluyla beyanlarının alınmasına karar verdi.

Mahkeme bir önceki duruşmada da sanık Ahmet İskender hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.

Bir sonraki duruşma 12 Şubat, saat 13.30’da yapılacak.

bianet.org.tr

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar