Haber / Medvedev ile İvanişvili Davos’ta buluştu
22:21 Bugün

Davosta 2008 yılından beri bir ilk yaşandı. Gürcistan Başbakanı Bizdina İvanişvili ile Rusya Başbakanı kısa bir süre de olsa bir araya geldi.

2008 yılı Ağustos ayında Güney Osetya’daki çatışmalar sonrası Rusya ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkiler bozulmuştu.

Uzun aradan sonra, Gürcistan Başbakanı  İvanişvili, Davos’ta Medvedev’in yanına giderek kısa süren bir görüşme yaptı.Görüşmeyi değerlendiren İvanişvili, “Sadece tanıştık ve selamlaştık. O kadar. Her hangi bir konuda görüşmedik. Umarım başka zaman kendisiyle tekrar görüşürüz” diye konuştu.

Rusya ile Gürcistan arasındaki sorunların bir an önce bitmesini istediğini söyleyen İvanişvili, “ İlişkilerimizi düzenleme adına stratejik planlarımız var. Bunların gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmaya mecburuz. Eğer her şey yolunda gider ve Allah korusun olumsuz bir şey olmazsa bu planları gerçekleştireceğiz” dedi.

Gürcistan’ın hak etmediği çıkmaza düştüğünü söyleyen İvanişvili,” Kuşkusuz aramızdaki sorunlar çözülecek. Elbet bir gün Gürcistan haketmediği çıkmazdan kurtulacak ve Rusya ile olan ilişkilerini düzenleyecektir” dedi.

gazetem.ru

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar