Haber / 21 Mayıs – Ankara Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Duyurusu
10:34 25 January 2013

Ankara Çerkes Derneği 21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sochi Olimpiyatlari konusunda tavrını açıkladı. Dernek Yönetim Kurulu’ ndan yapılan açıklamada Rusya’ nın, 1864’den beri Çerkesler’ e bakış açısında bir değişiklik olmadığına , bugün Suriye Çerkesler’ inin  Anavatanlarına dönmelerinin Rusya tarafından engellendiğine ve  soykırımdan sonra kendi topraklarında kalabilen az sayıdaki Çerkes’ in bu güne kadar var olan haklarının dahi kırpıldığına dikkat çekiliyor. Rusya   tarafından gerçekleştirilecek olan Sochi Olimpiyatlarının Çerkes Soykırımının sembol şehri Sochi’ de Çerkeslere rağmen  gerçekleştirilecek olmasının da eleştirildiği açıklamanın son cümleleri ise şöyle:

149 yıla rağmen “Vardık, Varız ve Var olacağız!” 21 Mayıslar bizim bu var olma yolundaki irademizin bir göstergesidir. Direniştir, başkaldırıdır, diriliştir. Tüm zalimlere inat, Çerkesya’nın yeniden var olma mücadelesidir.

 

Öyleyse bizler artık geçmişte kaybettiklerimiz için ağlamayacağız! Geleceğimizi inşa etmek için yüksek sesle maruz kaldığımız haksızlıkları haykıracağız ve adalet arayacağız!

 

Adalet için bu 21 Mayıs’ta Karadeniz’in kıyılarında değil, sokaklarda ve elçilik önlerinde olacağız. Çünkü bizim muhatabımız Karadeniz değil, Rusya’dır!

 

Çerkes Derneği Yönetim Kurulu

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar