Haber / Rusya’dan kısmi tahliye
12:06 22 January 2013

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Suriye’deki vatandaşlarının bir kısmının tahliyesi için bugün Lübnan’a 2 uçak gönderiyor. Tahliye haberi, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı temsilcisi İrina Rossius’dan geldi. Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’nden üst düzey bir diplomat ise sadece “sıcak noktalarda” yaşayan 100 kişinin tahliye edileceğini ifade etti.

ITAR TASS ajansına konuşan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı temsilcisi İrina Rossius, “22 Ocak’ta IL-76 ve YAK-42 tipi iki uçağın Beyrut’a gönderilmesi planlanıyor. Bu uçaklarla Suriye’den ayrılma talebinde bulunan Rusya vatandaşları tahliye edilecek” açıklamasında bulundu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan bir kaynağın bildirdiğine göre, tahliye edilecek kişiler Lübnan’da bulunuyor. Rusya’ya getirilecek vatandaşların 150’den fazla olmadığı ve çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtiliyor.

Uçakta doktorlar ve psikologlar da hazır bulunacak.

ŞAM BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde gelen bu açıklamanın ardından Interfax haber ajansına konuşan Rusya’nın Şam Büyükelçiliğinden üst düzey bir diplomat, herhangi bir tahliyeden bahsedilemeyeceğini belirterek, “Söz konusu olan Suriye’den ayrılma talebinde bulunanların Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait uçaklarla Moskova’ya getirilmesidir” dedi.

Yetkili, Rusya’ya getirilecek vatandaşların evleri yıkılan ya da “sıcak noktalarda” yaşayan kişiler olduğunun altını çizdi ve yaklaşık 100 kişinin Suriye’den alınacağını açıkladı.

Bakanlık temsilcisinin açıklamalarına göre, uçaklardan biri bugün Moskova’daki Domodedovo Havaalanı’ndan diğeri de Moskova yakınlarındaki Ramenskoye Havaalanı’ndan hareket edecek.

Rusya’nın Sesi FM

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar