Haber / Muhalif lider kendisi de yanacak
11:26 15 January 2013

Başkent Moskova’da dün düzenlenen protesto gösterisinde Putin’i tasvir eden resmi yakan muhalif lider için savcılığa suç duyurusunda  bulunuldu.

Devlet Başkanı Putin tarafından onaylanarak yürürlüğe giren ABD vatandaşlarının kimsesiz Rus çocuklarını evlat edinmesini yasaklayan yasa, Moskova’da düzenlenen bir gösteriyle binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Yürüyüşünün sonunda muhalif lider Sergey Udaltsov, üzerinde komik bir Putin tasviri olan bir pankartı yaktı. Yürüyüşü denetleyen güvenlik güçleri de Udaltsov’un bu hareketini anında kayda alarak savcılığa, “Göstericiler beraberinde getirdikleri envanterleri yaktı” suç duyurusunda bulundu.

Bilindiği üzere Rusya’da sadece bayrak gibi milli semboller değil, üst düzey yöneticilerin tasvir edildiği resim ve fotoğraflara da devletin sembolü statüsü verildi. Bunlara zarar verenler Rus devletine hakaret etmiş sayılıyor.

Portrenin yakılmasına Kremlin Sarayı da anında tepki verdi. Putin’in basın sözcüsü Dimitri Peskov, “Vladimir Putin Moskova’daki gösteride yaşananlardan haberdar. Rusya yasaları ne gerektiriyorsa yapılacaktır” dedi.

gazetem.ru

Comments are closed.

HABER / En Çok Okunanlar