Bu ne sessizlik böyle?

Erhan Hapae 16 September 2016
ELEŞTİRİLERE CEVAP

 

Konuşsak mı biraz’ diye bitirdiğim yazıya ve ‘Direniş’ yazısına gelen eleştiriler; kimlerle konuşabileceğimiz, kimlerle konuşamayacağımız konusunda fikir veriyor.

 

Guşıps yazarı Erdoğan Boz’un ‘Hapae’ye açık mektup’ yazısı ile Akanda Fidan’ın, direkt beni eleştiren yazılarına bakınca onlarla konuyu konuşup tartışabileceğimizi anlıyorum. Tartışırız.

 

Cevdet Hapi ‘Şeriat isteyen bir halktan demokrasi talebi nasıl çıkar’ çağlarında hala. Vahit Erdo; ‘Putin’i tankın üzerine çıkaran güç İçki mafyasıydı’ gibi derin analizler yapıyor, köprüdeki direnişçileri ‘kelle kesen İŞİD’çiler’ olarak gösteriyor ve ikide bir ‘ben İran’dayken’ diye örnekler veriyor. İran meselesi de neyin nesi?   Şeriat gelecekti olmadı, İran olacaktık o da olmadı da Malezya’mı olacağız yoksa muhabbetlerini Ertuğrul Özkök bile yıllar önce bıraktı Sayın Erdo, istersen sende bırak.

 

‘Yeltsin demokrasi getirdi diyorsan’ laflarına cevabım şudur.

 

Yeltsin o tankın üzerine çıktığı gün, Comecon ülkeleri toplam nüfusu tam 350 milyondu. 100 milyonu (Çekya, Letonya vs.toplam 10 ülke) AB üyesi şimdi ve halkıda dâhil epey bir özgür, üstelik zengin.  Gürcistan’dan Kırgızistan’a bir 100 milyonda doğuda var, halkları özgür olmasa da milli bir bağımsızlığa kavuştular.

 

Hatta bu gün Çerkesya’ya o bin kişinin dönüşü, bizzat Yeltsin’in o tankın üstüne çıkışıyla direkt ilgili. Bu gün Putin, herkesi pişman ediyor olsa bile bu böyle.

 

Erdoğan Boz,  bu tank meselesine birazda böyle baksın.

 

Politbüro meselesi konusunda gerçekten samimiyim. (Stalin’in 3.000.000 faili meçhulünden bahsetmek değil niyetim- gerekirse onu da konuşuruz). Gorbaçov’a yapılan darbe gecesi TV’ye çıkan 5 ihtiyar politbüro üyesinin hali, Kenan Evren ve beşibiryerdesinin tıpkısının aynısı idi.  İlk defa o beş ihtiyar komünisti muhafazakâr(tasfiye nedeni-yani ölüm) hissetmiştim. Şimdi gerici buluyorum tabi.

 

Cevdet Hapi ve Vahit Erdo ile konuşamayacağımız açıklığa kavuşmuş durumda. O zaman bizi rahat bıraksınlar da bari biz konuşabileceklerimizin peşine düşelim.

 

15 Temmuz sonrası Çerkes Sitelerinin hali.

 

Cherkessia net. Yazarlarına baktım. Erol Anar; 19 Temmuzda ikircikli bir yazı yazmış, tiyatromu yoksa gerçek bir darbe girişimimi arasında geziniyor. Hilmi Açmız kısa ama makarnaları konu edip halktan yana tavır almış.

 

Guşıps’ta Erkan Hakaşe ve Nurdan Şahin’in yazısı var anti darbe olarak. Erdoğan Boz’un yazısı 15 Temmuzdan çok benle ilgili, dolayısıyla sayılmaz.

 

Hani, Forumcular, Jineps, Özgür Çerkes ve diğerleri neredesiniz?

 

Herhalde 60 köşe yazarı Çerkes vardır sitelerde, Lakin tık yok.

 

Bu ne sessizlik böyle?

 

CARI.

 

 

 

 

Comments are closed.