Halkı seviyor musunuz gerçekten.

Erhan Hapae 21 July 2016
HALKI SEVER MİSİNİZ? (Gerçekten)

 

Tanklar Bağdat Caddesinden geçerken alkışlamış ahali. Hiç olmasa harbiler, cesurca taraflarını seçmiş, ‘Halkı sevmiyoruz’ demişler, net. Onlara bir sözüm yok.

 

Sözüm, ‘’özgürlük-demokrasi-insan hakları-sosyalizm-hümanizm’’ sloganlarını dilinden düşürmeyenlere. Bunlara bizim Çerkes Milleti’de dahil.

 

Köprü üzerinde kafa kestiler provokasyonunu, eğrimi doğrumu demeden birbirinize gönderdiniz, kemerle askerleri kamçılayan şahsın fotoğrafına sarıldınız. O sopalanan askerlerin, Erol Olçak ve oğlunu ve ayrıca 9 kişiyi gözlerinin önünde vurup yere serdiğini bile bile. Hiç öyle bir durumda kaldınız mı?

 

Birinci tankın önüne kendini atıp, sağ kaldığını anlayınca kalkıp doğrulup, gelen ikinci tankın önüne atarak ağır yaralanan delikanlıyı kıskanmadınız mı hiç, bir devrimci olarak?

 

Özel harekât baskınında, bir astsubayın darbeci tuğgenerali alnından vurup kendisi de anında öldürüldüğünde ne düşündünüz? Yusuf’u vurup yaralı yakalayan başçavuşun (uzatmalı itin biri) türküsünü dinlediniz 40 yıl. Size bir şey ifade etmedi mi?

 

Berlin’de, Londra’da, yaşayıp Türkiyeli Çerkesler için Çerkesya’yı işaret eden ‘ naifler’ var. Dün gece oralı (Çerkesya) misafirlerim vardı. O tavsiyelerinizi birde onlara yapsanızya yüz yüze, bu ülkedeki darbe şartlarına rağmen.

 

Azmi Cankılıç, tutuklu generallerin fotoğraf odasındaki hallerini ‘’üzüntü duyuyorum’’ ibaresiyle yayınladı. O odayı hepiniz bilirsiniz devrimci kardeşlerim. Bizim zamanımızdaki gibi değil, bunlara epey kibar bir muamele var. Kaldı ki, biz halka kurşun sıkmamıştık. Duvar yazıları yazar, afiş asardık nihayet.

 

Yine de insanların onurunu kıran (darbeci de olsa sadece geriye kalan çocukları için) bir şey olmasın, varsa da yayınlanmasın derim ben.

 

Yapmak isteyip hiç beceremediğiniz/beceremediğimiz, halkı harekete geçirme eylemini kıskandınız değil mi? Hadi itiraf edin. Recep Güler itiraf etmiş bütün samimiyetiyle. Rahat uyumuş o gece.

 

Halkı şekillendirmeyi bırakıp, halkın sizi şekillendirmesine müsaade etseniz biraz, daha halkçılık olmaz mı bu? Olmaz tabi. Nedenini sizde biliyorsunuz ve bende. Lenin ile Nişantaşı zihniyeti aynı, halk ile ilgili. Kemalizm’de aynı. Halk cahildir.

 

O cahil halk; sizi de kurtardı evvelki gece (ben size söyleyeyim), tankların önüne yatarak. Hiç farkında olmasanız da.

 

Biraz bir soğukkanlı olsanız ve hangi badireden geçtiğimizi değerlendirseniz. Ve bu büyük direnişi bir an düşünüp takdir etseniz, hani direnişlere yıllarca hayranlık duymuş insanlar olarak.

 

Öyle yapsanız bir an.

 

Halkı seviyor musunuz gerçekten. Yoksa, Bağdat caddesi durumlarımı durumlarınız?

 

CARI.

Comments are closed.