Baktık, fena değilmiş; Çerkes.

Erhan Hapae 23 June 2016
KANINA BAKTIK, FENA DEĞİL.

 

Sayın Erdoğan, Cem Özdemir’e kızmış ‘’Türkmüş ne türkü, kanına bakmak lazım’’ benzeri bir şey söylemiş.

 

Ermenilere ne gibi bir yararı olduğunu hiç anlamadığım gibi, Türkiye,  belki de 50 yıldır; 100-150 parlamenter ile toplanan batı parlamentolarında kabul edile duran onlarca soykırım kararından neden bu kadar endişeleniyor? Anlıyor değilim.

 

Hiçbir yaptırımı yok.

 

Keza Ermeniler’le Türklerin yakınlaşmasına hiçbir faydası olmadı. Oysa yakınlaşma zamanı.

 

Olmadı, olmadı ama gerçekler demokrasilerde daha kolay söyleniyor ve daha kolay kabul ediliyor. Cem Özdemir Almanya’nın önemli bir siyasetçisi ve bu kararda önemli bir rolü var.

 

Batı ülkelerinin yaptığı soykırım ve katliamlar Türkler’in Ermenilere çektirdiği ‘’büyük felaket’’i ortadan kaldırmaz.

 

Batı çok daha kötülerini yaptı ama böyle bir kıyım da var.

 

Ama aradaki fark; bir zaman sonra batının kusurlarını hemen hemen kabul etmiş olması. Türkiye bu psikolojik sınırı aşamıyor bir türlü. Sıkıntı burada.

 

Hoşuna gitmeyen her davranış kanla-imanla ölçülecekse işimiz var.’ Bunlar Kürt değil-Ermeni, bunlar Müslüman değil –Yezidi’ vesaireden hiçbir farkı yok Cem Özdemir’in kanına bakılma ihtiyacı.

 

Baktık, fena değilmiş; Çerkes.

 

Eee ne olmuş?

 

Ermenilerin ne işine yarar bilmiyorum ama bende Cem Özdemir gibi düşünüyorum, üstelik Alman milletini de işin içine çekmiş. Alman milleti olarak bizde yüzleşelim diyor.

 

Ermeni katliamında Çerkeslerin rölü meselesine gelince;

 

Osmanlı bürokrasisinde yer almış önemli miktarda Çerkesin bu katliamda rol aldığı anlaşılıyor tamamda, bütün bir Çerkes milleti bunun için niye suçlu olsun?

 

Boşaltılan Ermeni mülklerine ya da servetlerine el koymuş Çerkes var mı? Hiç duymadım. Mübadele ile mülk sahibi olmuş göçmenlere de benzemiyor Çerkeslerin durumu. El konulmuş her hangi bir köy, bir kasaba yok. Köylerin hemen hepsi sıfırdan inşa edilmiş.

 

Bu gün yaşadığım Ege bölgesinde; Boşnak, Arnavut ve Giritli’lerin şimdi sahip olduğu köy ve kasabaların tümü Rumlara ait.

 

Talan, gasp ve katliam servet için yapılır. Ortada bir şey yok. Var mı? Varsa bilelim.

 

CARI.

 

Comments are closed.