Kendinizi halka sevdirmeyi deneyin..

Erhan Hapae 29 March 2016
PUTİN BECEREMEDİ, OBAMA DEVİRİRMİ ACABA?

 

YASİN EL-KADI (AUT) / SARRAF (IN)

 

Chicago’da mimarlık eğitimi almış, Suudi ailesine yakın bir işadamı olan Yasin El-Kadı, (bir 11 Eylül sonucu olarak) Amerika tarafından terörist ilan edildi. Gerekçe; Gazze şeridinde seçimle işbaşına gelmiş Hamas Partisine maddi yardımda bulunmuştu. Eh o zaman Amerika’yı vurmuş olan El-Kaide ’yede yardım etmiş olabilirdi. Yasin El-Kadı, karşı davalar açtı. 2005 yıllarında Avrupa mahkemelerinde beraat etti, sanırım 2010 yılında Amerikan mahkemelerinde, bütün davalardan beraat etti.

 

Bu tarihlerden epey sonra Can Dündar; beraat ettiğinden hiç bahsetmeden Yasin El-Kadıyı El-Kaideci ilan edip, onunla ilişkiye girmiş Erdoğan ailesini teröristlerle işbirliği ile suçluyordu. Türk basınında günlerce işlendi bu.

 

Meğer eskiden beri meraklıymış Erdoğan’ı terörist ilan etmeye. Akılları, eski MİT’çi babasından alıyordu muhtemel.  (Oğlum bu anca Lahey’le olur-sen oraya vur). Eskiden Genel Kurmaydan çıkmazdı ama bu ara mağdur. Burada keselim.

 

Sonuç, Yasin El Kadı aklandı. (Aut) oldu.

 

Şimdi  Sarraf (IN).

 

(O da niye gitmiş Amerika’ya hiç anlamadım ya, neyse.)

 

BM bir karar alıyor; İran nükleer araştırmalar yapıyor ve bunun sonu atom bombası. Bu amaçlı yapılan ticarete ambargo koyuyor. Amerika bununla yetinmiyor, kendisi ayrıca bir ambargo daha koyuyor; İran’ın bütün petrol ve doğal gaz ticaretine. Brezilya ve Türkiye buna karşı çıkıyor. Türkiye’nin uymak zorunda olduğu karar BM kararı, Amerikan ambargosuna niye uysun?

 

Halkbank üzerinden İran; Hindistan, Çin ve Türkiye’ye Petrol satıyor. Doların uluslararası mutlak iktidarını delmek anlamına geliyor ki bu, epeyce antiemperyalist. Türk solcular niye itiraz ediyor?

 

Sarraf bu işte bir aracı, bizi en terese etmez ve muhtemelen (Eski) İran’ın tayin ettiği birisi. Başka nasıl olabilir?

 

Amerika’da tutuklanınca Türkiye’de bir sevinç, bir coşku,  bir köşe yazıları var ki önce anlamadım. Sonra berraklaştı tabi.

 

Obama’nın haberi olmadan o tutuklamanın olamayacağını iddia edip Erdoğan’la ilişkilendiren ve ‘sonun gelmiştir’ başlıkları.

 

Âmin diyen yobazlar yerine Dostoyevski okuyan mujikleri tercih edip Putin’e umut bağlayanlar oradan umudu kesmişler şimdi. Yeni umut Obama. Sarraf üzerinden gidip Erdoğan’ı devirecek. Vallahamı?. Hürriyet’in manşetlerine bakın.

 

‘Bizim çocuklar yapmış’ tekrarlansın isteniyor. Yani Darbe.

 

Antiemperyalisttik hani.

 

Bu zihniyet, ülkesini ne kadar aciz görüyor ve de Obama’ya Putin’e nasıl bir güç vehmediyor.

 

‘Sıkıysa Putin’ede diklensene’ demişti Sayın Demirtaş. Diklendi, ne oldu?

 

Bu ülkede, Erdoğan’ı devirmenin tek bir yolu var artık bundan sonra, halkı ikna etmek.

 

Kendinizi halka sevdirmeyi deneyin, başaramazsanız da ahlaklı kalırsınız hiç olmasa.

 

CARI.

 

 

Comments are closed.