Enseyi karartmayın, siviller duruma hâkim.

Erhan Hapae 26 December 2013
OPERASYON’da KÜRTLERİN TAVRI ÖNEMLİ

 

Türkiye’ de en güçlü sokak direnişlerini gerçekleştirme kabiliyetine sahip olan Kürtler sakin duruyor. Ne gezide saflara çekebildiler onları ne de bu gün muhalefet korosunun içinde yer alıyor. Acılar konusunda çok tecrübeliler, neler çektiler neyin ne olduğunu kısa sürede fark ediyorlar.

 

CHP ve MHP’ yi sivil siyasete sahip çıkar diye düşünmekte zorlandığım için onlardan umudum yok. Sivil siyasete sahip çıkacak tek güç Kürtler.

 

Hizmet hareketinin tek başına becerebileceği bir şey değil bu operasyon. Eski Devrimcilerden MHP’ ye kadar her çeşit düşüncenin Hoca’ nın arkasında saf tutmuş olması olayı açıklamaya yetmiyor belki ama birazda komedyayı ortaya seriyor.

 

Bir yolsuzluğun altında kendini ezdirir sanıyorsanız Sayın Erdoğan’ ı yanılıyorsunuz.

 

Yapmaz. Kim suçluysa teşhir eder saklamaz. Çünkü birkaç milletvekilinin, birkaç bakanın oyuna ihtiyacı yok onun. Halka güveniyor.

 

Sol, Amerikan emperyalizmi malzemesini elli yıldır kullanır durur, açıklayamadığı her türlü meseleyi Amerika’ ya yaslardı – hala da yaslar. AKP bu hakkını yeni kullanıyor. İlkine kuşkuyla baktığım gibi AKP’ nin bu söylemini de kuşkuyla karşılıyorum. İzah etmiyor ama onu da konuşuruz.

 

Mithat’ la dün, savcı Zekeriya Öz’ ü Askeri vesayeti geriletirken beğeniyorduk da bu gün beğenmiyoruz, ilkesel bir çıkmaza mı girdik diye tarttık kendimizi. İlk desteğimizin bir kusurunu bulamadım ben, hala eminim. Ama savcı Öz, arkasında bir siyasi irade bulmasa, Ümraniye’ de bir gecekondunun çatı arasında bulunan el bombalarını Ergenekon davasına filan ulaştıramazdı, zerre kuşkum yok. Zekeriya Öz’ ü Zekeriya Öz yapan sivil siyasetin desteğiydi hiç unutmayalım. Yoksa sonu ya Ferhat Sarıkaya olurdu ya da Sacit Kayasu.

 

‘Askeri bitirdim AKP’ yi de bitireceğim’ dediği söyleniyor kendisinin. Bu ne özgüven?

 

Eğer Kürtler’ de saldırıya geçseydi durum farklı olurdu ama Apo’ da biliyor ki; o en önemli meseleyi konuşabileceği, belki de çözebileceği tek adam Sayın Erdoğan.

 

Bizim kalfaya tavrınız ne olacak diye sordum siz Kürtler olarak? PKK’ dan yatmış biri. ‘Ben sevmem ama Kürtler Erdoğan’ ı seviyor” dedi. “İki jandarma bütün köyü kadın – erkek çıplak ayaklarıyla 4 saat karda bekletirdi, bende bekledim. Şimdi bir yüzbaşı, köy muhtarının karşısında selam duruyor. Niye sevmesinler?’

 

Fethullah Hocanın işi beddualara kaldıysa, bir telaş içinde demektir. Şeffaflaşsın iyi olur kendisi için, olmuyorsa işine baksın – dua etsin otursun. Halka güveniyorsa gelsin seçime girsin. Gizli darbeciliğe girişip karizmayı çizdirip durmasın.

 

Enseyi karartmayın, siviller duruma hâkim.

 

CARI.

Comments are closed.