Masumiyettir yegâne gücümüz bizim. Masumlar olmalı bizim derdimiz ‘Müslüman bile’ olsalar.

Erhan Hapae 16 September 2013
BİZ ÇERKESLER NASIL KONUŞACAĞIZ?

 

Çerkesler içinde derin bir komünizm düşmanlığı vardı eski zamanda ve bu anlaşılabilir bir şeydi. Marksizm’ in insanlık üzerinde ne tür bir tahribat yapacağını sezdiklerinden değildi bu; Ruslar tarafından soyları kırılıp, ülkelerinden sürüldükleri nedeniyleydi muhtemel.

 

Dönüşçüler ve solcuların önemli siyasi bir iz bırakamamalarının bir nedeni de budur Çerkesler içinde. Diğer nedenlerini çok konuştuk.

 

Ama Çerkesler içinde İslam düşmanlığının bu kadar derin olduğunu / Kemalizm’ in Çerkesler içinde bu kadar derin izler bıraktığını bilmiyordum. Sosyal medya sağ olsun.

 

Bunu öğrenebilmenin başka bir nedeni daha vardı – ki, kenardan gelen Müslümanlar iktidardı ülkede.

 

Mısır darbesine, Esed katliamlarına yaklaşımlarını tayin eden tek şey Ak – Parti düşmanlığı. Vicdan uçmuş. Putin’ in Suriye arenasında Obama’ya karşı son ve umutsuz hamlesini göklere çıkaran Çerkesler var. Erdoğan apıştı kaldı diye sevinen.

 

Putin, Çerkesya’da terör estiriyor oysa. Çerkesya kimsenin konuşamadığı yarı açık bir cezaevi.

 

Şu kumpasçı DÇB’nin haline bak.

 

Diğer yandan Suriyeli Çerkeslerin hali içler acısı. Suriye’ den canını kurtarıp Çerkesya’ ya dönmüş öğrenciler okul parası ödeyemedi diye kayıtları yenilenmiyor, Amasya’ nın Göçeri köyünde, elektronik mühendisi üç dil bilen Suriye sürgünü bir genç sıkıntıdan deliriyor. Mehmet Yediç ilkiyle, Kenan Kaplan ikincisiyle akıntıya karşı çare aramaya çalışıyor.

 

Bizimkiler El – Nusra cinayetleri ile 8 yaşında kız çocukların 60 yaşındaki ihtiyar sakallılarla nasıl evlendirildiğini ispat etmenin peşinde. Müslümanlar kötüdür demek istiyorlar herhalde. Yani Tayyip kötüdür, Mursi kötüdür, Suriyeli muhalifler kötü.

 

Aslanım Esed, sen yaşa Sisi, helal sana Putin demiyorlar henüz ama çok yakınlar.

 

Bu ne yauv.

 

Ne yapsak – ne etsek Türkiye’ li kalacağız büyük çoğunluğumuz. Bu yurt, Kürtlerin / Rumların / Ermenilerin yurduydu eski zaman. Türkler – Çerkesler – Boşnaklar – şunlar bunlar bir nedenle, kimimiz sürülerek – kimimiz sürünerek geldik işgal ettik ülkeyi. Bu ülkeyi güzelleştirmekle ilgili bir sorumluluğumuz yok mu bizim? Birde Çerkes kalarak!

 

Bizi Çerkeslikten eden Müslümanlar değil – mesela Osmanlı – Ürdün, Museviler değil- mesela İsrail, Baas bile değil – Kemalizm. Bu CHP merakımız nedir bizim, Dersim’ li Alevilerin ruh halinin tıpkısı?

 

Abhaz savaşında ‘ah bir Rusya müdahil olsa’ diyenlerin ‘Süriye’ye müdahale olmasın’ demelerini nasıl karşılayacağız bu gün sosyal medyada.

 

Çerkesler için ‘’En iyisi demokrasidir’’ ben size söyleyim. Mısır’da – Suriye ’de-Rusya’da – Türkiye’ de. Masumiyettir yegâne gücümüz bizim. Masumlar olmalı bizim derdimiz ‘Müslüman bile’ olsalar.

 

Darbeciler değil.

 

Sosyal mühendisler hiç değil.

 

CARI.

 

Yorumlar (2)
  1. Sedat Altaş on said:

    Kurban bayramının en masum figürüdür kurbanlıklar, Kimi bayram yapar kimi kurban olur ama masumiyet hayatta kalmak için hiçbir şey ifade etmez.Mesele Ne kurban olmak nede kurban etmekte, Bir üçüncü yol olmalı…………

  2. ahmetyermez on said:

    DCB’yi hala gündem edenlere gülmemek elde değil.Hele Hele Kafkasya’da STK peşine düşen CHİ’nin durumu gerçekten komik. Gğnaydın demek geliyor insanın içinden…Çerkesler konuşmayacak bence, nasıl olsa Rusya ve TC konuşuyor onlar adına…