Apsın’ı canlar ülkesi, ‘Şapsığya gönül yaram’ın zerre önemi kalmadı sanki. Bu ne böyle yauv?

Vunerov 18 March 2013
ŞAPSIĞYA GÖNÜL YARAM
  • Muhterem Vunerov, Facebook kurtarıcı olarak geldi biz Çerkes milletine. Çerkes magazin eki çıkarma hayali kuran Jineps Gazetesine geçmiş olsun. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sabahın yedisinde 99 çiçekten oluşan bir gül demeti koyup ekrana, günaydııııııın canlarııım ya da gününüz hayırla başlasın muhterem Müslümanlar bu gün Cuma-benden söylemesi diye başlayanlar, Hintya resimlerini mi koysam karımla birlikte yoksa Portofino’dan profil mi versem diye sormadan, her gün bir 36 lığı yayına sokanlar gırla.

 

Günde on şiir yazıp, her an değiştirdiği fotoğraflarının altına ekleyenler de cabası. Sözlü görüntülü kliplere geçersek şaşma. Birde her gün kendi icadı, en az beş ‘atasözünü’ ekrana sunup, beğendin mi topraaağım diye soran İzmir’den

 

Bunlar hadi neyse de’ Atatürk’ü seven 80 milyon arıyoruz’ teşkilatından ‘ne zaman seveceksiniz’ deyip her gün beş kızgın talimat veren Çerkes milleti. ‘Nutuk indirilmiş son kitaptır’ adlı ünlü atasözünün mucidi Gülriz Sururi hanımefendinin ikon fotoğrafları her an, üstelik Kaberdey bile değilken. Birde Hayri Kutarba’nın belini büken bahçesinden üç (yüz) fukara palmiye.

 

Apsın’ı canlar ülkesi, ‘Şapsığya gönül yaram’ın zerre önemi kalmadı sanki. Bu ne böyle yauv?

 

Çelemet ( okuma yazma kursu) / Anjukay

 

  • Gülriz’de iyide – konu olarak, benim favorim o ‘Kadın Şair’. Günde on şiir yazıp ‘bir tesadüf’ olmadığını keşfetmek kolay değil Anjukay.

…………………………………………………………………………………………..

 

  • Cengiz Çandar’ınan Baskın Oran’lara ne oldu Sayın Vunerov, yirmi yıldır barış diyen her türlü bildirinin altına imza atıp-tutanlar neden mutsuzlar şimdi? Nerden baksan tutarsız-nerden baksan ne yaman. Sakın ha diye parmak sallıyorlar Kürtlere, aldanmayın! Nasınoluyo?

 

Tomatis / Karasoku.

 

  • Artık kimse danışmıyor onlara muhterem Tomatis, vizyonları ile ilgili kuşku doğdu. Hani bitip bitmediğine dair. Kolay mı zihinsel paslanmayı kabullenmek?

…………………………………………………………………………………………..

 

  • Kabartay-Balkardan gelen insan hakları ihlalleri ile ilgili haberlere ne diyorsun?

 

Kaberdey Mos / Doğu İzmit Çıkışı.

 

  • Dedikodu bunlar Sayın Mos, Yüce Başkanımız Sohrokov var orada. Öyle şeylere meyledip utandıracak bir duruma düşürür mü bizi hiç? Sen mesut ol.

…………………………………………………………………………………………..

 

  • Hugo Chavez’mi daha yiğittir Sayın Vunerov, yoksa Lionel Messi’mi?

 

ÇelemetınenKanbolet /Anjukay

 

  • Topçu değil mi o?

…………………………………………………………………………………………..

Haftaya görüşelim diye düşünüyorum muhterem okuyucularım. VNRV.

 

 

Yorumlar (4)
  1. Abaze from uzunyayle on said:

    A Vunerov;
    Birgül Asena “biz bize benzeriz” diyor.
    MS, “yok öyle değil, canınıza okuyorlar haberiniz yok” diyor.
    Bu işte bir terslik yok mu?
    Çerkes kadınları mağdursa Çerkes kadınlarından beklenir herhalde “imdaat” sinyali?
    MS’e ne oluyor ki?
    Çerkes kadınları memnunsa halinden?
    Şu MS’e bir haddini bildirin diyecektim.
    Üstüne vazife olmayan işlere karışmasın.
    Çerkes maçolarının başına da iş açmasın.
    Güzel güzel geçinip gidiyor ahali. Ne gerek var kadın hakları vesair provakasyonla kadın milletinin kafasını karıştırmaya.

  2. Kaspolet on said:

    Dear Vunerov;
    24 tv performansında Murat Papşu soykırım mevzuatı x tarihinde yürürlüğe girdi, bu geriye yürümez ve bu bağlamda Çerkes soykırımı demek çooooooookkkk zordur baby dedi-çok sıkı bir hukukçu pozuyla. Kendisi hukukçu mu bilmiyorum.
    Yayında hukukçu olduğu program sunucusu tarafından iddia edilen Doğan Duman da vardı da,bir hukukçuluk göremedik kendisinden…
    Çok mühim değil tabi.
    Bu Ermeni milletinin aydınları ve hukukçuları “angut mu” ki hiçbirinin aklına gelmedi böyle dahiyane bir görüş?
    Malum “büyük felaket” 1915 de…
    Geriye yürüme meselesine aklı ermedi herhal bu Ermeni milletinin?
    Ya da bu Çerkeslerin ayakları yerden kesik okur yazarları farkında değil, soykırım siyasetinin pozitif hukukun değil siyaset biliminin konusu olduğunun…
    Ne dersin?

  3. Nevizade Abzah Group on said:

    Sn. Vunerov;
    Rakıyı sulu yada susuz, ne şekilde içmemiz gerektiğine dair görüş istemiştik sizden de,MS filtre etti yayımlanmadı? Hayırdır, şeriata aykırı mı?

  4. Jılastaney on said:

    Sayın Wunerov;
    Çerkesya Yurtseverleri ve KAFFED DÇDK’yı Suriye Çerkeslerini “Türkiyelileştirmekle” itham ediyor. Çhi ve DÇDK Düzce’nin aynı köyünde Kaffed’in de bizim de getirdiğimiz Çerkesler var, bizim getirdiklerimiz Türkiyelileşirken aynı köyde sizin getirdikleriniz Çerkesyalılaşıyor mu diyor.
    Haklılar bence?
    Bir de Antep kampı meselesi var. Suriye Çerkesleri için mülteci kampı kurulması talebiyle Kaffed de başvuru yapmış becerememiş zamanında. Şimdi yeri göğü inletiyor Kaffed ve ÇY, Suriye Çerkeslerini Türkiyelileştiriyorsunuz, anayurda transferini engelliyorsunuz,uçak Maykop yada Nalçik’e neden inmedi diye?
    Kendileri uçağın doğru rotasını biliyor madem ve madem çok eminler Çerkesya’ya gitmek isteyen Suriyelilerin varlığından, tabi bir de RF’nin buyrun gelin dediğinden, Lübnan yada Ürdün’den bir uçak kaldırmak çok mu zor?
    Yoksa kıskanıyor mu bunlar DÇDK’yı?
    Tamam ben de beğenmedim Nusret BAŞ’ın “Suriye Çerkesleri Hicaz demiryolunu korumak için Osmanlı tarafından gönderildi oraya, bu yeter TC’nin Suriye Çerkeslerine garantör olmasına” şeklinde özetlenebilecek “çiğ” açıklamasını da.
    Bu ÇY ve KAFFED’in parası yoksa eğer, Mr. Soros kaldırabilir mi acaba birkaç uçak Lübnan ve Ürdün’den Çerkesya’ya?
    Ne dersin?