YAMÇI yerine ikkd-ihtiyar yapın mesela. Bütün rakipleriniz sahneyi size terk etmek için can atacaktır, inanın.

Vunerov 25 February 2013
İkkd / ihtiyar’mı koysanız isminizi, Yamçı’yı bırakıp.

• Sayın Vunerov, Sinop Karadeniz’in Bodrum’uydu hani? Âşıklar caddesinde genç kızlar sevgilileriyle el ele dolaşır, şiirler söylenir şarkılar yakılır kimse karışmaz. Ne oldu böyle, ikisi Kürt – ikisi solcu Türk dört BDP milletvekili gelince? Dört sahipsiz kişiyi 11 saat muhasara altına almışlar. Ne diyorsunuz?

 

Oubıhtan mektuplar / Alaçam

 

• Yine aynı Sayın Oubıh, yine Karadeniz’in Bodrum’u. Modern’i demokrat sayıyorduk biz, gerisini yobaz. Bodrum’a gitseler daha mı rahat ederler sanıyorsun? Allahtan oranın cümle garson-hafriyat ve inşaat proletaryası Kürt milletinden de biraz çekinirler belki. İzmir’de görmüştük durumları. Ama birileri kışkırtmadan olmaz diyor bilge insanlar. Birileri de kışkırmaya hazırmış Sinop’ta. Öyle.

 

…………………………………………………………………………………………..

 

• Kaşenimle aram açık. Siyasi görüş ayrılıklarımız var. Okulu bitirme şansım sıfır. Param da. O Ayn Rand okuyor bireyci, ben Troçki okuyorum toplumcu. Sınıfında birinci, parası çok. Velhasıl tutar tarafımız yok. Önde zeytin dalları arkasında yar, bu böyle giderse mevsim sonbahar. N’apcam şimdi yauv?

 

Bahtiyar Mırza / İstanbul

 

• Troçki’den bir cevap bulamadın mı Sayın Bahtiyar? Üzüldüm şimdi. Şiir yaz diyeceğim ama bu senin dertlerine ne kadar çare olur bilemiyorum. Hani Orhan Veli gibi bir şeysin sen, fakir tembel ve âşık, birazda sarhoş. Sahiden tutar tarafın yokmuş. Yalnız bir şeyi merak ettim ben, kaşeninle hiç konuştun mu sen, ya da onu gördün mü hiç ahir ömründe? Az tütün iç biraz diyeyim ben, Lazın dediği gibi. Az adam ol yauv.

 

…………………………………………………………………………………………..

 

• Biz 78 kuşağı Bağlarbaşı gençliği Yamçı adını verdiğimiz bir halk dansları topluluğu kurduk ve her hafta disiplinli bir şekilde çalışmaya başladık. Gurubumuzun namı hemen ülke sathına yayıldı ve dilden dile dolaşır oldu. Ve aldığımız ısrarlı teklifler nedeniyle gösterilere çıkmaya başladık. Efsanevi Caddebostan gösterilerimiz büyük ilgi görmesine rağmen, bazı taraflı basın organları; demode-yavaş- estetuk kaygılardan uzak- 5 dakikada oynanacak oyunu 60 dakikada bitiriyorlar ölmeden, gibi kendimize hiç yakıştıramadığımız eleştirilerde bulundu. Bu yetmiyormuş gibi kırklı yaşlarında çoluk çocuktan oluşan rakip bir gurup daha çıktı ortaya Marje ismiyle. Tamamen bir özenti. Tamamen. Öyle ama rakip sonuç olarak. Yok, daha hareketli – daha kalabalık – daha estetuk – daha eğlenceli vs gibi uydurma haberler yayıyorlar sanal medyada, bizzat kendileri. Ayıptır. Efsane ününüzü elinizden alacağız diye tehditler de cabası. Siz tarafsız bir gözlemci olarak ne dersiniz Sayın Vunerov. Nasıl bir strateji önerirsiniz rakiplerimizi yerle bir etmek için?

 

Serap Canbek / 1. Dansçı (Doğu Marmara Halk Dansları Yüksek Halk Nişanı 1.Sahibi) YAMÇI

 

• Efsanevi o muhteşem danslarınızı elde olmayan nedenlerle değiştiremeyeceğinize göre Sayın Canbek, isminizi değiştirin derim ben. YAMÇI yerine ikkd-ihtiyar yapın mesela. Bütün rakipleriniz sahneyi size terk etmek için can atacaktır, inanın. Kim ihtiyar olmak ister ki normal olarak?

 

…………………………………………………………………………………………..

 

Soru ve sorunlarınızı bekliyorum pek değerli okuyucularım, ben sizler için varım. Yani!!! Maaşım sağlam nasılsa. Haftaya görüşmek üzere. VNRV.

 

Yorumlar (1)
  1. Abaze From Uzunyayle on said:

    A Vunerov, Rusya baharı lafını duyan bilimum İstanbul/Ankara/Nalçik/Maykop havalisi endişeli Çerkesler klübü üyesinin tansiyonu çıkıyor.Mavi Devrim mi desek? Ne dersin?