O zaman var tabi Sn. M.S. Başlıyorum. Sen bizi hor gör bakalım Sn. Shumaf Sencer adlı şahıs.

Vunerov 21 January 2013
Erkan Hak’aşe’nin derdi
  • Sayın Vunerov, sağol biraz bir nefes aldık,  tamamda Shumaf Sencer adlı şahıs biraz beni koruyor görünüp Çerkes milletini bir şekilde kışkırtıyor. İdea(fikir), Consideration (mülahaza), opinion (görüş), thought(düşünce), reasoning(muhakeme) gibi şeyler var Osmanlıca ve İngilizcede, var mı bakalım bunlardan sizde deyip, eğleniyor biz Çerkes milletiyle. Hafıtse Muhamed’i (KGB-SA) neyse parasını versek te danışman mı alsak, yoksa kimle idare etsek?

Bir fikrin yoksa işine son vermek zorunda kalacağımı bilmem söylememe gerek var mı?

 

             Majesteleri Sahip. (bundan sonraki yazışmalarımızda MS diyeceğim kısaca-Halil Berktay beyefendinin mümtaz uyarısına binaen)

 

  • Fikrim yoksa maaş yok mu?
  • Yok.
  • O zaman var tabi Sn. M.S. Başlıyorum. Sen bizi hor gör bakalım Sn. Shumaf Sencer adlı şahıs. Bazı bildiklerimden başlayayım; Reasoning-muhakeme- wunafe demektir-ki Kaberdey milleti son üç yüzyıldır bununla idare ediyor. Hasan Cemal’de bu girdapta, annesi Kaberdey diye sırf.

 

              Opinion-görüş- xeplhen olsa gerek. Taşto wuxaplhere mı Parisi şavçığe Kurt bzılfığiş ofım? (Pariste öldürülen üç kürt kadın     olayıyla ilgili görüşün nedir?)

 

              Thought-düşünce- Guşıpse diyoruz biz, ne diyelim-çaresiziz? Gupşıse de eğri değil Allah için ama daha bir halk dili galiba. İnal-İbrahim Çetav gibi bir kısım Reyhaniye-Sinop muhaciri filan kullanıyor, dil sürçmesi olsa gerek diye ikna edecektik onları kolaydı fakat Keref Anzor’dan Oblomov’a oradan Chemyakin’e kadar herkes peşimizde. Sıkıntı.

 

              İdea ile Consideration (fikir ile mülahaza)  kavramlarının baştan anlamsız-manasız dolayısıyla gereksiz olduğunu anlaması uzun sürmedi asaletin ve nezaketin temsilcisi olan Kaberdey milletinin. Çemguy-Bjeduğ-Abzah-Jane-Wubıh milletininde. Hatta Cevdet Hapi hariç bütün Şapsığ milleti bile öyle. Gereksizse ne uğraşacan?

Gördüğünüz gibi Sn. Shumaf, cahil-cahil sorular sormuşsun…. demeyi çok isterdim amma…olmayınca????

 

…………………………………………………

 

  • A Vunerov; Hak’aşe Erkan, sürekli içip içip, Aşkaruwa’nın aslında bir Kabardey boyu olduğunu söyleyip duruyor. Akrabe olduğumuzu biliyorduk ancak Kabardey olduğumuzu ilk defa duyduk. Muhtar dâhil köyün kafası çok karışık. Bir kusişme, bir nizeh çıkacek diye korkuyoruz. BesneyınenKaberdeyin sorununu nasıl çözdüyseniz, bu sorunu da öyle çözün, yada Hak’aşe ne içiyorsa aynısından bize de gönderin, Sigoş…..

Abaze from Uzunyayle

 

  • Bude iyi Sayın Abaze from Uzunyayle, sizı Arep yapıp başınıze Arnavutten Enver Hoce’yi pşı getirse dahe mı iyi olacektı, Şapsığ ihtiyerın bize yaptığı gibi? Hiç olmese Neğoy milletine bir nebze daha yaklaşmış bir durım var. Şıkur yapın.

Ginede birez müsaade, segupşısen –karıştırdım yauv– seguşıpsın.

Soros Yefendının mahzenınden ikı şışe gonderdım, onı iç bekle. Hak’aşe den sakle, Sigoş.

 

…………………………………………..

 

  • CHP milletvekili Hüseyin AYGÜN, Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın evine yaptığı başsağlığı ziyareti üzerine yediği sopadan sonra, “Bu ziyareti ben CHP’li kimliğimle değil, Dersimli kimliğimle-insani kimliğimle yaptım.” buyurmuş.

“CHP’li olmak insan olmaya engeldir.” mi demeye getiriyor?

Yoksa “Alevi-Kürt olabilirsiniz fakat CHP’ye girerken Aleviliğinizi-Kürtlüğünüzü genel merkezin kapısında bırakın.” mealindeki CHP xabzesini mi hatırlatıyor?

Bir de Adıge xabze öğretisinin“içeri girerken politik görüşlerimizi derneğin kapısında bırakmamızı emreden” ilkesinden dolayı bir soru:

CHP’yi mi Çerkesler , Çerkes milletinin derneklerini mi CHP yi kurdu?

Ben çıkamadım işin içinden.

Ne dersin Sayın Vunerov?

Hak’aşe / Kayseri Oblastı.

 

  • Sayın Hak’aşe tanıştığımıza memnun oldum. Ne kadar maaş alıyorsunuz laf aramızda, benden çok mu? Hayır, kırk yılda bir araya geldik de. Benden çoksa eğer, çıngar çıkarırım. Neyse

Çok soru sormuşsunuz. Teker teker gidelim.

Derneklerimizde bulunan ‘siyasi kimliklerinizi çıkarıp kapıdaki askıya asın-   giderken tekrar giyebilirsiniz-ütüleyip’ yüksek xabze öğretisinin yavaş yavaş dernek duvarlarını aşarak ülke umum sathına yayılıyor olması biz Çerkesler açısından gurur verici olsa gerek. Medeniyet böyle-böyle oluşuyor ne olsa.

Bu yayılışın CHP gibi kurumsal kimliği güçlü (ne demek olduğu senin-benim gibilerin anlayamayacağı yüksek kavram) bir teşkilattan başlıyor olması da ayrıca dikkat çekici.

CHP yi kim kurdu biliniyor sanki de, CHP halkı nasıl kurmaya çalıştı meselesi daha bir tartışılır halde bu gün. Ben girmiyorum bu tartışmalara, ban-ne!

Sen de taktın bu Cimhape’ye yauv.

………………………………………………………………

Esen kalın muhterem okuyucularım. Haftaya görüşmek üzere. VNRV.

Yorumlar (1)
  1. necdet hatam on said:

    Bak bu imza daha uygun Erhan si khueş. Arapçaya göre tam doğru. Çünkü Arapçanın bütün harfleri sessiz. Sanki stenogram da böyle bir şey değil mi?Yani ben bu harfleri Wınerıw diye seslendirebilirim. Siz Adığabze bilmeyenler de wonerow diye seslendirebilir. Değil mi ama?….

    Yazmamın bir nedeni de Wınerıw’ın benden söz etmeyince sıkılmam…
    Selam bütün kadroya…