5 May 2016
ULUKAF III. KAFKASYA GÜNLERİ: HAFIZA
23:25 25 April 2016

Uludağ Universitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (Ulukaf) bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği “Kafkasya Günleri” etkinliğinde “Hafıza” temasına odaklanıyor.

Hafıza: Saklama Sanatı, Saklarsan Yitirirsin mottosunun kullanıldığı etkinlik 5-6-7 Mayıs tarihleri arasında toplam 3 gün sürecek. Birinci günde Türkiye’de bulunan üniversitelerdeki Kafkasyalı öğrenci topluluklarını misafir edecek topluluk etkinliğin 2. gününde Çerkesler üzerine belgesel çalışmalarıyla tanınan Ketse Yasin Durmaz ve Denef Huvaj konuşma yapacak.

Etkinliğin son günü olan 7 Mayıs’ta ise 3 oturumdan oluşan bir konferans gerçekleştirilecek. Oturum başlıkları ve konuşmacılar şöyle:  1. Oturum; Tarihin hafızasında neler var?( Sefer Berzeg – Rahmi Tuna), 2. Oturum; Diaspora ve Hafıza (Ulaş Sunata – Erdoğan Boz), 3. Oturum; Formatlanan Hafızalarda STK’ların Rolü (Kaffed, Kafsiad, Kafkas Vakfı, Kafkasya Forumu Temsilcileri)

Son oturumun ardından dans gösterisi ve müzik dinletisi ile bitecek Kafkasya Günleri III Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik broşürünü indirmek için SAKLARSAN YİTİRİRSİN PROGRAM

Comments are closed.