23 Ağu 2014
Dr. Chen Bram ile Söyleşi: KAFKASYA VE ÇERKESLER ÜZERİNE DENEYİMLER
23:28 21 August 2014

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlen “Fourth World Congress for Middle East Studies” (WOCMES) kongresine katılmak için Türkiye’de bulunan, Kafkasya ve diasporadaki Çerkesler üzerine yaptığı araştırmaları ile tanınan Dr. Chem Bram 23 Ağustos 2014 akşamı İstanbulş Kafkas Kültür Derneğinde olacak. “Kafkasya ve Çerkesler Üzerine Deneyimler” başlığıyla duyurulan etkinlik saat 20.00’da başlayacak.

Dr. Chen Bram Kimdir?

Antropoloji, Sosyoloji, Mukayeseli Dinler üzerine eğitim alan Dr. Chen Bram Jerusalem Hebrew Üniversitesinde eğitimini 2008 yılında doktora yaparak tamamlamıştır.

Yakın zamanda Florida Üniversitesi, Michigan State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Chen Bram özellikle etnik ilişkiler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Çerkes Diasporası, Göçmen Toplumlar, Kafkasya’da İslam, Etnisite ve Sufizm gibi konularda çalışmalarını sürdürmektedir.

Central Asian Survey gibi uluslararası dergilerde yazıları yer alan Dr. Chen Bram, aynı zamanda alan çalışmaları gerçekleştirmiştir. Kafkasya ve Orta Asya’da göçmen toplumlar ile ilgili yaptığı çalışmalarda özellikle Kuzey Amerika, İsrail ve Kafkasya gibi farklı yerlerde yaşayan Çerkes’ler de yer almaktadır.

Comments are closed.