1 Ağu 2014
AYAAYRA ÇOCUK RESİM YARIŞMASI
16:20 23 July 2014

Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından Ayaayra Çocuk resim yarışması düzenleniyor. 30 Eylül Abhazya Zafer bayramı temalı olacak yarışma için başvuru tarihleri 22 Temmuz – 25 Eylül. Yarışmaya katılacak olanların dikkate almaları gerekn şartname şu şekilde;

KAFKAS DERNEKLERİ FEDERASYONU

AYAAYRA ÇOCUK RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİDİR

GENEL HÜKÜMLER

1) Konu : AYAAYRA

Abhazya 1992-1993 Gürcistan-Abhazya savaşı sonrası bağımsızlığını kazanmıştır ve bugün Rusya başta olmak üzere birleşmiş Milletlere dahil bazı üyeler tarafından da tanınan bir devletdir. Ve bağımsızlık kutlamaları savaşın kazanıldığı gün olan 30 Eylül’de her yıl hem Abhazya’da hem diyasporada kutlanmaktadır. Katılacak olan çocukların Ayaayra (Zafer ) teması etrafında duygu ve düşüncelerini resmetmeleri beklenmektedir.

2) Katılım tarihi : 23 Temmuz -23 Eylül 2014

3) Yağlı boya hariç her türlü malzeme(suluboya, pastel,kuruboya,renkli keçeli kalem) vs kullanılabilir.

4) 35×50 cm boyutunda resim kağıdı kullanılacaktır.

5) Yarışmaya 5-15 yaş arası çocuklar katılabilir.

6) Resim Yarışması ikramiyesi, birinciye 2 kişilik Abhazya’ya gidiş-geliş amacıyla Soçi Uçak Bileti . İkinciye 500-TL. Üçüncüye 250 TL. mansiyonlar 100.TL’dir.

7) İkramiyeler çocuğun yasal vekiline ödenir.

8) Yarışlara bir çocuk en fazla 3 resim ile iştirak edebilir

9) Resimler paspartusuz olarak, 2 karton arasına konup , bükülmeyecek şekilde bir zarf ile KAFFED Ankara Merkezine yada Istanbul Kafkas Kültür, Sakarya Kafkas Kültür, Kocaeli Kafkas Kültür, Hendek Kafkas Kültür veya Düzce Kafkas Kültür derneğine ulaştırılmalıdır.

10) Zarfın üzerinde AYAAYRA RESİM YARIŞMASI ibaresi bulunmalı, zarfın içinde resim kağıdının arkasına yarışmaya katılan çocuğun adı, soyadı,doğum tarihi ve yeri,açık adresi,telefonu ve sülale adı(sonuncu şart Adige, Abaza,Wubıh ,Oset,vs olanlar için geçerlidir) yazılmalıdır.

11) 23 Eylül saat 17.00 den sonra şahsen dahi yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

12) Değerlendirme seçici kurul tarafından 27 Eylül günü yapılacak ve sonuçlar 28 Eylülde Akbalıkda yapılacak olan Ayaayra kutlamalarında ilan edilecektir.

13) Kayıtları yaptıran yarışmacılar şartname hükümlerini aynen kabul etmiş sayılır.

14) Postada meydana gelecek kayıplardan resim sahipleri sorumludur.

15) Yarışma sonunda resimler KAFFED ‘de kalacak ve uygun ortalarda sergilenmeye devam edecektir. Dereceye girenler daha sonra KAFFED tarafından afiş, kartpostal vs olarak da kullanılabilecektir.

16) Şartnamede belirtilmeyen hususlarda Seçici Kurul’un vereceği kararlar esas alınacaktır.

17) Seçici kurul yakında açıklanacak.

Yorumlar (2)
  1. berra kara on said:

    ben resim yarışmasına katılmak istiyorum

  2. berra kara on said:

    ben resim yarışmasına katılmak istiyorum ödüllerede sahip olmak istiyorum