11 Oca 2014
Barış Hepimize Hayat… Aleviler
13:47 7 January 2014

Yüzleşme Derneği’nin “Barış ve Çözüm Süreci Toplantıları” üst başlığıyla ve “Barış Hepimize Hayat” şiarıyla düzenlediği panel&forumların üçüncüsü 11 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında İstanbul Taksim Hill Oteli konferans salonunda yapılacak…

Toplantıların ilki 7 Aralık 2013′de düzenlenmiş ve Çerkesler, Lazlar, Romanlar açısından “süreç” masaya yatırılmıştı. İkincisi ise 21 Aralık 2013 günü düzenlenmiş ve Ermeniler, Rumlar, Yahudiler, Süryaniler, Êzidiler açısından “süreç” değerlendirilmişti.

11 Ocak 2014 günü yapılacak toplantıda ise Aleviler konuşacak ve “süreç” ile ilgili değerlendirmeleriyle birlikte sorun, talep ve beklentilerini dile getirecek.

Toplantıya panelist olarak Ali Kenanoğlu, Ali Topuz, Ayfer Karakaya, Doğan Bermek ve Namık Kemal Dinç katılacak. Toplantı Kelemet Çiğdem Türk tarafından modere edilecek ve sunumların ardından dinleyiciler de soru ve görüşlerini ifade edebilecek.

Büyük ilgi gören toplantılar Yüzleşme Derneği tarafından kayıt altına alınarak daha sonra raporlaştırılacak ve rapor kamuoyuna açıklanacak.

Comments are closed.