30 Oca 2013
Prix Pictet: Güç
8:47 Dün

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, günümüzün en önemli fotoğraf ödüllerinden Prix Pictet’nin finalistlerini bir araya getiriyor… İçinde bulunduğumuz zamanın toplumsal ve çevresel sorunlarına dair küresel bir bilinç yaratmayı hedefleyen Prix Pictet, dördüncü yılında “Güç” konusuna odaklanıyor. Güç kavramı sanatçılar için geniş bir yaratıcılık alanı sunarken, aynı zamanda içinde çelişkiler de barındırıyor. Felaketlere ve umutsuzluğa yol açan güçler, umudu ve yenilenmeyi de teşvik ediyor.

 

Bu yıl finale kalan 12 fotoğrafçıyı bir araya getiren Prix Pictet: Güçbaşlıklı sergi, Londra’da başlayıp, Münih, Paris, Beyrut ve İstanbul’un ardından 2014 yılında San Diego’daki Museum of Photographic Arts’ta (MOPA) son bulacak.

Sanatçılar: Robert Adams (ABD), Daniel Beltrá (İspanya/ABD), Mohamed Bourouissa (Cezayir/Fransa), Philippe Chancel (Fransa), Edmund Clark (Birleşik Krallık), Carl De Keyzer (Belçika), Luc Delahaye (Fransa), Rena Effendi (Azerbaycan), Jacqueline Hassink (Hollanda), An-My Lê (ABD/Vietnam), Joel Sternfeld (ABD) ve Guy Tillim (Güney Afrika)

30 Ocak’ta açılışı yapılacak sergi 28 Nisan 2013 ‘de son bulacak.

Comments are closed.